Správy

Kapitán Škrtel pred kvalifikáciou: "Nemôžeme čakať nič ľahké", Hamšík o Litve ako nevyspytateľnom súperovi

Viktoria Joríkova|4. sep 2012 o 00:00

SENEC (SITA) - Podľa Martin Škrtela si slovenský výber musí v Litve dávať pozor aj na dvojicu legionárov zo škótskeho klubu Heart of Midlothian

SENEC (SITA) - Podľa Martin Škrtela si slovenský výber musí v Litve dávať pozor aj na dvojicu legionárov zo škótskeho klubu Heart of Midlothian

Nový kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel si pred začiatkom kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie myslí, že na jeho "družinu" nečakajú ľahké zápasy. Súpermi zverencov trénerského tandemu Michal Hipp - Stanislav Griga budú Litva, Bosna a Hercegovina, Lotyšsko, Grécko a Lichtenštajnsko. Prvý duel odohrajú Slováci v piatok 7. septembra 2012 v litovskom Vilniuse proti domácemu výberu. "Nemôžeme čakať nič jednoduché. Určite nie v prvom zápase. Litva síce nemá v mužstve hviezdy, ale hrá dobre kolektívne. Majú vo svojom kádri legionárov zo Škótska aj iných krajín. Hrá sa na umelej tráve, a aj preto to nebude nič ľahké. Je v silách nášho mužstva, aby sme v Litve zvíťazili. Urobíme pre to všetko a dúfam, že sa nám to podarí," povedal 27-ročný defenzívny pilier obrany anglického klubu FC Liverpool aj národného tímu SR.

Martin Škrtel už v sezóne 2012/2013 absolvoval konfrontáciu s litovským futbalom, aj keď iba nepriamo. V play-off Európskej ligy UEFA jeho Liverpool odohral dvojzápas so škótskym klubom Heart of Midlothian, v ktorom pôsobí dvojica reprezentantov Litvy - obranca Marius Žaliukas a stredopoliar Arvydas Novikovas. "V zápasoch som si ich nevšímal, ale videl som ich na videu v predzápasových rozboroch. Obaja patria k oporám svojho mužstva. Jeden to dobre dirigoval zo stopérskeho postu a druhý bol veľmi nebezpečný vpredu. Na týchto hráčov si v piatok budeme musieť dať veľký pozor," poznamenal obranca "The Reds" Martin Škrtel.

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík pred začiatkom nového kvalifikačného cyklu, v ktorom pôjde o miestenky na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie, varuje pred náročnosťou jednotlivých zápasov. "V kvalifikácii neexistuje ideálny súper. Všetky zápasy budú ťažké a prvé dva nebudú výnimkou," povedala 25-ročná hviezda talianskeho klubu SSC Neapol a doplnila: "Všetky mužstvá môžu robiť problémy. Lotyšsko či Litva sú nevyspytateľné, Bosna ma silné individuality."

Dobrou správou pre slovenský futbal je výkon národného mužstva v augustovom prípravnom stretnutí na pôde Dánska, v ktorom Slováci zvíťazili 3:1. "Z tejto generálky si môžme vziať dobré aj zlé veci. Treba sa poučiť z prvého polčasu a do ďalších duelov vychádzať z druhého. V prvých dvoch zápasoch kvalifikácie sa pokúsime o maximálny bodový zisk," uviedol Hamšík. Myšlienky ofenzívneho stredopoliara sa od pondelka uberajú na kvalifikačný duel proti Litve. S litovským futbalom Hamšík zatiaľ nemá skúsenosti. "Ešte som sa s ním nikdy nestretol a asi som Litvu ani nevidel hrať. Práve preto sme tu na zraze, aby sme sa na nich pripravili. Určite si ich hru pozrieme,"dodal banskobystrický rodák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: