III. liga

III. liga - Stropkov si podmaňujú priatelia z Južnej Ameriky. Kolumbijský klenot láka koruna kráľa strelcov

13. aug 2024 o 20:00
Kevin Castrillón s pohárom pre víťaza III.ligy VÝCHOD 2023/24
Kevin Castrillón s pohárom pre víťaza III.ligy VÝCHOD 2023/24 (Zdroj: Facebook, Autor: MŠK Tesla Stropkov)

Do novej sezóny vkročil ako víchor. Kevin Daniel Castrillón Gómez potreboval tri zápasy na to, aby získal nálepku obávaného strelca. Stropkov doposiaľ odohral v tretej lige dva duely, jeden pridal v rámci Slovnaft Cupu. Do sietí súperov nastrieľal deväť gólov, pričom až o osem z nich za postaral legionár z Kolumbie. S dvoma hetrikmi na konte vyslal bleskovo vážnu prihlášku do boja o korunu kráľa strelcov. 

 Z ďalekej Južnej Ameriky sa na východ Slovenska dostal premiérovo koncom januára tohto kalendárneho roka. Prsty v jeho príchode mal Jhonatan Garcia Araque, ktorý do tunajších končín zavítal ešte počas augusta 2022. „Jedného dňa mi zavolal, že tréner hľadá hráča mojich kvalít, či by som nechcel prísť. V tom momente som bol šokovaný. Samozrejme, povedal som áno,“ vracia sa myšlienkami niekoľko mesiacov späť Kevin Daniel Castrillón Gómez.

So spomínaným krajanom vytvoril na Zemplíne duo nielen na trávniku, ale aj mimo neho. „Je viac ako iba spoluhráč. Hráme spolu celý život, poznáme sa od ôsmich rokov. Všetko robíme spolu. Teraz k nám navyše pribudol Mateo Mejia, ktorý je takisto mojím celoživotným priateľom,“ potešil sa príchodu ďalšej akvizície z kolumbijského klubu Color Esperanza Copacabana. 

Podpora z kabíny

Okrem rozdielnej kultúry a spôsobu života sa musel perspektívny 24-ročný futbalista popri aklimatizovaní vysporiadať aj s jazykovou bariérou. Ako sám priznáva, angličtina stále nie je jeho silnou doménou. „Spoluhráči mali pre tento problém veľké pochopenie, snažili sa prispôsobiť a pomôcť mi. Rozumiem väčšine toho, čo mi hovoria po anglicky. Dokonca aj niektorým slovenským slovám,“ naráža na postupné zlepšenie situácie. 

Nové prostredie si však veľmi rýchlo zamiloval. „Ľudia sú veľmi milí. Žiadajú ma o fotografie a autogramy, je to pre mňa niečo nové, ale páči sa mi to. Zatiaľ som nemal veľa možností preskúmať okolie, ale zamiloval som si Košice. Trávim veľa voľného času so svojimi priateľmi. Chodíme do mesta alebo trénujeme veci, ktoré môžeme zlepšiť,“ pokračuje legionár v službách Tesly. 

Ovládnutie streleckých štatistík a posun nahor

Pohoda v kabíne aj mimo nej sa postupom času začala odzrkadľovať priamo na trávniku. Juhoameričan nastrieľal v druhej polovici uplynulého ročníka tretej ligy päť presných zásahov. Teraz má takýto počet na konte po dvoch odohraných kolách. „Chcem dosiahnuť veľa vecí. V tejto sezóne som si dal za cieľ stať sa najlepším strelcom. Nemôžem povedať presné číslo gólov, ktoré chcem streliť, ale budem sa snažiť spraviť maximum, aby som pomohol tímu,“ prezrádza ambiciózne stanovenú métu.  

 Latku však nechce na tejto úrovni zastaviť. Kvalitnými výkonmi by sa rád vypracoval ešte o niekoľko stupienkov vyššie. „Bezpochyby je to spôsob, ako sa poďakovať trénerom a všetkým ľuďom v klube, ktorí ma podporujú a dôverujú mi. Vždy som veril svojim kvalitám, to ma sem priviedlo. Rád by som si zahral za najlepšie tímy na Slovensku,“ netají Kevin Daniel Castrillón Gómez.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: