Správy

III. LIGA – Sereď a Stropkov prezimujú na prvých miestach

(Zdroj: Facebook MarekF Foto, Autor: MarekF Foto / Marek Findrik)
Branislav Sarňák|13. nov 2023 o 16:42
Medzi košickou Sláviou a Stropkovom sa zrodila remíza 3:3.
Medzi košickou Sláviou a Stropkovom sa zrodila remíza 3:3. (Zdroj: Facebook MarekF Foto, Autor: MarekF Foto / Marek Findrik)

BRATISLAVA (SFZ) – Jesenná časť III. ligy napísala počas víkendu záverečnú kapitolu jesennej časti. 

Na čele tabuľky skupiny Západ bude zimovať ŠKF Sereď. Jeho hráči majú aktuálne 29 bodov a zápas k dobrou pred zvyškom pelotónu. Seredčanov čaká 17. novembra dohrávka 7. kola s Častkovcami. ŠKF si poradil cez víkend s FK Rača Bratislava 2:0 a má najlepšiu obranu, doposiaľ inkasoval len desať gólov. Račania sú momentálne na 10. mieste.

Na 2. mieste sú aktuálne Zvolenčania, tí zdolali Galantu rozdielom triedy 3:0, čo bolo ich štvrté víťazstvo za sebou. Galanťania z ostatných troch stretnutí získali len bod a sú na 6. priečke. „Vyhrali sme zaslúžene. Som spokojný, to čo sme si povedali v kabíne, sme aj dodržali na ihrisku. Hráči boli disciplinovaní a ochotní behať, veľa aj bez lopty. Keď sme loptu získali, boli sme nebezpeční a dokázali sme si vypracovať dosť šancí a dali sme góly. Teším sa, že sa nám doma podarilo potvrdiť víťazstvo z ihriska súpera a že ťaháme šnúru štyroch víťazných duelov,“ zhodnotil pre myzvolen.sme.sk tréner Zvolenčanov Dušan Tóth.

Gólovú prestrelku videli v Martine, domáci Fomat vyhral nad Družstevníkom Veľké Ludince tesne 3:2. MŠK je aktuálne na 4. pozícii a Družstevník o desať miest nižšie.

Posledná bude po úvodnej časti ročníka s určitosťou Dubnica nad Váhom. Jej hráči prehrali na pôde piatej Lehoty pod Vtáčnikom 0:3. Dubnici aktuálne svieti v kolónke bodov trojka a inkasovala najviac gólov 39.

Druhý triumf v rade si pripísali Častkovce, ktoré si poradili s Jednotou Bánová 3:1. Bánovčania klesli pod ich ostatného súpera a zaznamenali štvrtú prehru za sebou.

Trojbodovo sa s jeseňou rozlúčili aj futbalisti Beluše, ktorí zdolali Šaľu 2:1. Belušania ťahajú šnúru piatich stretnutí aspoň s jedným bodom.

Najchudobnejším na góly bol súboj FK Podkonice – FC Žolík Malacky. Domáci vyhrali 1:0. 

Duel RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica – AFC Nové Mesto nad Váhom bol pre nespôsobilý terén odložený. 

Jarná časť odštartuje začiatkom marca.

Na východe prečká na vedúcej priečke zimnú pauzu MŠK Tesla Stropkov. Jeho hráči na záver jesene remizovali na pôde košickej Slávie 3:3. 

Na druhom mieste sú aktuálne futbalisti MŠK Rimavská Sobota, ktorí v derby tímov z juhu Slovenska vyhrali vo Fiľakove 2:1. Na stretnutie si našlo cestu 500 divákov, čo bola návšteva kola. „Domáci hrali jednoducho, skúšali sa dostať za našu obranu na krídlach a hrozili najmä zo štandardných situácií. My sme tie neriešili najlepšie, ale všetci makali, bojovali,“ hodnotil pre sportnet.sme.sk stretnutie kouč Rimavskosoboťanov Eugen Bari.

Najviac gólov videli fanúšikovia v meraní síl TJ Baník Kalinovo – MFK Snina, domáci zvíťazili 5:2. „Jeseň ukončujeme pohodlným víťazstvom,“ uviedli spokojní zástupcovia Kalinova na sociálnej sieti.

Päť zásahov padlo vo Svidníku, domáci tím podľahol 1:4 Námestovu. Svidníčania sú po jeseni poslední.

Svojich priaznivcov potešili aj hráči Starej Ľubovne a Lučenca. Prví spomenutí zdolali tesne 1:0 Tatran Oravské Veselé a Lučenčania 2:0 MFK Vranov nad Topľou.

Body si po remíze 1:1 podelili Partizán Bardejov a MŠK Spišské Podhradie. ŠK Odeva Lipany mal voľno.

Boje v jarnej časti sa začnú 2. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: