Správy

Návrat Hološka po dvanástich rokoch

Jozef Šatara|5. júl 2017 o 21:00

BRATISLAVA (SFZ) - Dvaja z troch slovenských klubových zástupcov v prvom predkole futbalovej Európskej ligy sú pred štvrtkovými odvetami veľmi blízko k postupu do 2. predkola.

BRATISLAVA (SFZ) - Dvaja z troch slovenských klubových zástupcov v prvom predkole futbalovej Európskej ligy sú pred štvrtkovými odvetami veľmi blízko k postupu do 2. predkola, tretí má reálnu šancu na prienik do ďalšej fázy.

ŠK Slovan Bratislava v úvodnom meraní síl zvíťazil 4:1 na pôde arménskeho Pjuniku Jerevan, AS Trenčín v domácom prostredí zdolal gruzínske Torpedo Kutaisi 5:1. MFK Ružomberok si z pôdy srbskej Vojovodiny Nový Sad priviezol pod Čebrať tesnú prehru 1:2. Zápasy mužstiev spod Tatier majú vo štvrtok jednotný čas úvodného výkopu 19.00 h. Slovan a Ružomberok sa predstavia doma, Trenčín v Gruzínsku.

Náš 65 násobný reprezentant Filip Hološko odohrá v odvete 1. predkola futbalovej Európskej ligy UEFA 2017/2018 tretie súťažné stretnutie za ŠK Slovan Bratislava, ale čaká naňho premiérové vystúpenie na slovenskej pôde. Hral v súboji o česko-slovenský Superpohár v Uherskom Hradišti aj v prvom dueli na trávniku arménskeho Pjuniku Jerevan, kde zverenci Ivana Vukomanoviča zvíťazili 4:1.

"Určite sa teším. Po dvanástich rokoch som sa vrátil na Slovensko po zahraničnej anabáze. Som rád, že tretí zápas bude doma v Bratislave. Pred odchodom som odohral na Slovensku jediný zápas za Trenčín, akurát to bolo tu na Pasienkoch proti Interu. Prehrali sme 0:3, tak verím, že by výsledok mohol byť opačný 3:0 pre nás," povedal Hološko. 

Ten prispel k víťazstvu v Jerevane dvoma gólmi: "Prišiel som do najlepšieho klubu na Slovensku, históriou i kádrom. Do odvety sme si doniesli dobrý výsledok. Pjunik neprišiel len brániť, nemajú čo stratiť, budú hrať ofenzívnejšie. Mohlo by nám to vyhovovať, bude viac priestoru."

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: