Prengo Cup

Grassroots – V Trnave odštartoval 11. ročník turnaja Prengo Cup 2023

Peter Zeman|24. jún 2023 o 11:45
(Zdroj: SFZ, Autor: Peter Zeman)

TRNAVA (SFZ) – Na ihriskách športového areálu FK Lokomotíva Trnava dnes odštartoval najväčší amatérsky turnaj mužov a žien v malom futbale na Slovensku – Prengo Cup 2023. Účastníkmi turnaja je aj ženské družstvo bývalých a súčasných slovenských futbalových reprezentantiek, ambasádormi turnaja sú Daniel Benkovský a Dušan Radolský.

42 mužských a 12 ženských tímov bude súperiť o prvenstvo na populárnom, na Slovensku najväčšom turnaji amatérov v malom futbale - Prengo Cup 2023. Od skorých ranných hodín sa v areáli trnavskej Lokomotívy schádzali desiatky futbalistov a futbalistiek, úvodné zápasy skupinovej fázy mali výkop už štvrťhodinu po ôsmej hodine.

Krátko predtým sa postaral o slávnostný výkop jeden z ambasádorov turnaja a minuloročný víťaz Daniel Benkovský. „Počas tohto roka ma nepustí na trávnik zranenie, chcel by som popriať všetkým účastníkom aby si užili tento futbalový sviatok a veľa športového šťastia. Zároveň by som touto cestou rád pozdravil na diaľku druhého ambasádora turnaja, Dušana Radolského, ktorý tu s nami dnes nemôže byť. Dušan, posielam ti v mene nás všetkých veľa síl a prajem skoré uzdravenie,“ povedal v rámci slávnostného otvorenia ambasádor turnaja Daniel Benkovský.

Turnaj prešiel počas jedenásťročnej histórie viacerými obmenami. V minulom roku bol súčasťou sprievodného programu záverečného turnaja ME hráčov do 19 rokov a tak sa semifinálové a finálové zápasy presunuli do centra mesta. V aktuálnom ročníku sa turnaj vracia naspäť do areálu Lokomotívy Trnava, kým v prvých ročníkoch sa futbaloví nadšenci schádzali na ihriskách trnavskej Slavie. „Pred desaťročím, pri zakladaní turnaja, by som si nepomyslel, že raz zorganizujeme 11. ročník. Nedávno sa mi narodil syn a tak mám motiváciu pokračovať v tradícii turnaja ešte aspoň 18 rokov, aby som si tu raz zahral so svojim synom,“ povedal počas slávnostného otvorenia jeden zo zakladateľov turnaja a duša projektu, Martin Michalík.

Na turnaji sa predstaví viac ako 600 futbalistov a futbalistiek, Prengo Cup obohatia aj tímy zo zahraničia vrátane tímov zo Srbska. Diváckym spestrením je účasť tímu zloženého z bývalých a súčasných slovenských futbalových reprezentantiek, v úvodom zápase na turnaji narazili na družstvo ďalšej reprezentantky Tamary Morávkovej.

Partnerom 11. ročníka Prengo Cup-u je Slovenský futbalový zväz, okrem futbalových zápasov pripravili organizátori pre divákov aj sprievodný program – gaming zónu s Play-station, chillout zónu, ihrisko 1 na 1 pre deti a talkshow fajront, ktorú bude moderovať jeden z účastníkov turnaja, futbalovým fanúšikom dobre známy športový komentátor Andrej „Zvolo“ Zvolenský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: