Správy

eREPRE - S FIFAe Nations Series sa lúčime, v rozhodujúcom dueli tesná prehra s Bulharskom

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)
SFZ|19. apr 2023 o 12:07
(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

BRATISLAVA (SFZ) - Máme za sebou fázu Online Qualifiers v rámci FIFAe Nations Series 2023. Naši reprezentanti sa stretli so 7 tímami v skupine C, odkiaľ sa prebojovali do Second Chance Bracketu. Bohužiaľ, tam sa naša cesta v tejto edícii FIFAe Nations končí. Podľa slov nášho trénera rozhodla absencia skúseností. Napriek tomu svojmu tímu verí aj do budúcna.

Slovenská e-reprezentácia vo FIFE 23 bojovala od piatku v rámci online kvalifikácie, pričom cieľom bol postup do fázy PlayOffs.

Kvarteto našich hráčov - Dominik „x1905_Revy“ Révai, Jozef „fcst13" Javorek, Lukáš „Lumasa2“ Móri a Filip „FilipVancek“ Vanček - bojovalo o postup priamo v útrobách štadióna Antona Malatinského v Trnave. Dialo sa tak za drobnohľadu reprezentačného trénera Milana "Bito" Bitalu. Kým v piatok sa odohrali prvé zápasy skupinovej fázy, v sobotu boli na pláne odvety.

AKO SA NÁM DARILO V SKUPINE?

V skupine C nám robili spoločnosť reprezentácie Litvy, Kazachstanu, Škótska, Luxemburska, Malty, Islandu a Grécka.

V súbojoch s našimi rivalmi sme si pripísali nelichotivú bilanciu 4 výhry, 2 remízy, 8 prehier, pričom sme za 14 zápasov nazbierali rovnaký počet bodov. Hoci si samotní hráči a tréner predstavovali lepší výsledok, kvalifikovali sme sa zo 6. miesta do Second Chance Bracketu, ktorý sa odohral v nedeľu.

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Litva - 3:1 a 3:5

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Kazachstan - 0:0 a 0:2

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Škótsko - 2:3 a 1:3

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Luxembursko - 2:2 a 5:0

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Malta - 2:3 a 0:1

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Island - 4:1 a 2:0

14.4. a 15.4. Slovensko vs. Grécko - 1:5 a 0:2

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)


SECOND CHANCE BRACKET

Postupová matematika v Second Chance Brackete hovorila jasne. Na postup do PlayOff slovenskí e-sokoli museli ovládnuť dva dvojzápasy, v ktorých sa hralo na súčet skóre.

Naším súperom bolo Bulharsko, s ktorým sme sa neraz stretli v rámci Play-Ins fázy. Tento zápas bol však svojou dôležitosťou úplne inde. V prvom dueli duo Revy – fcst13 viedlo 2:0 a aj 3:1, zo zápasu sme napokon odchádzali mierne sklamaní po remíze 3:3. 

V odvete Bulhari otvorili skóre už v úvode, k následnému vedeniu pristúpili opatrne a výsledok 1:0 ubránili až do záverečného hvizdu. Prehrali sme súhrnne 3:4, čo znamená, že naša cesta vo FIFAe Nations Series 2023 končí v online kvalifikácii, konkrétne v prvom zápase Second Chance Bracketu.

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)


ZHRNUTIE TRÉNERA

„Do kvalifikácie na FIFAe Nations sme nastupovali so sebavedomím a odhodlaním dostať sa až na majstrovstvá sveta. Nepomohla nám ani rýchla zmena zostavy, ale nakoniec sa ukázalo, že Filip "Váňa" Vanček nám do eRepre dokonale zapadol.

Hneď od úvodu bolo vidno, že reprezentačný výber pôsobí ako jeden celok, či už to boli hrajúci hráči, náhradníci alebo realizačný tím. Vedeli sme, že naším cieľom bol postup. Prvý deň sa nám podaril veľmi dobre, začali sme výhrou, na čo sme dokázali bodovo nadviazať. Bohužiaľ, pre nás, druhý hrací nám nevyšiel podľa predstáv a stratili sme body, ktoré sme už v závere dňa nemali ako získať.

Vedeli sme, že sa bude opakovať eNations 2022 a teda, že v nedeľu budeme musieť na postup vyhrať oba zápasy. Second Chance Bracket nám prisúdil Bulharsko. Sledovali sme ich duel s Poľskom, ktoré patrí medzi k najlepším tímom sveta. Napriek prehre 1:2 podali Bulhari výborný výkon a vedeli sme, že to bude ťažké."

Zápas s nimi nás môže mrzieť. Viedli sme 2:0, neskôr 3:1, ich vyrovnanie prišlo v závere. V odvete súper strelil gól a posledných 15 minút skúsene zdržoval. S výnimkou Revyho naši hráči nemajú až také skúsenosti na úrovni FIFAe a to sa podpísalo na našom vypadnutí. Sme však na dobrej ceste a sformovali sme tím, ktorý má potenciál stať sa účastníkom majstrovstiev sveta. Presne tomu prispôsobíme aj našu prípravu,“ povedal tréner slovenskej eRepre Milan "Bito" Bitala.

Záznam zo všetkých 3 dní FIFAe Nations Online Qualifier nájdeš na futbalnet.tv a  twitch.tv/yzonesk. Vysielanie sprevádzali ako komentátori Jakub „Kubo“ Vrbinčík (piatok) a Milan „Bito“ Bitala (sobota, nedeľa).

Ďalšie informácie a novinky o reprezentácií vo FIFE nájdeš na Instagrame eRepreSK.

Slovenská e-futbalová reprezentácia vo FIFA 23 funguje pod záštitou Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: