Správy

Dvojica Lásik - Pauschek sa pripojí zajtra k tímu Slovenska do 21 rokov

Emília Gerzaničová|8. jún 2013 o 00:00

BRATISLAVA (SFZ) - Lukáš Pauschek - "Prišiel som do druhého polčasu s cieľom otočiť výsledok. Dali sme však len jeden gól a to je málo"

BRATISLAVA (SFZ) - Lukáš Pauschek - "Prišiel som do druhého polčasu s cieľom otočiť výsledok. Dali sme však len jeden gól a to je málo"

Nie je zvykom, aby futbalisti stíhali počas jedného asociačného termínu štart za A-tím a zároveň dvadsaťjednotku. Počas týchto dní budú o túto skúsenosť bohatší stredopoliar Bescie Calcio Richard Lásik a obranca bratislavského Slovana Lukáš Pauschek. Včera absolvovali zápas v rámci kvalifikácie o postup na MS 2014 vo Vaduze proti Lichtenštajnsku, v utorok budú členmi kádra mužstva Ivana Galáda pri vstupe reprezentácie do 21 rokov v luxemburskom Ettelbrucku do kvalifikácie o postup na ME 2015 v Českej Republike.

Mladíci neabsolvovali na štadióne Rheinpark včera večer kompletné 90-minútové porcie. Richard Lásik nastúpil v základnej zostave a v 24. minúte ho vystriedal debutant Tomáš Ďubek. Lukáš Pauschek vstúpil do zápasu v druhom polčase, keď na kraji obrany vystriedal Tomáša Hubočana. „Prvý polčas som sledoval iba z lavičky, chlapcom sa hra nedarila, nehrali sme dobre. Dostal som sa na ihrisko v druhej polovici zápasu, snažil som sa urobiť so spoluhráčmi niečo s výsledkom, zlepšili sme hru, no padol iba jeden gól. A to je málo,“ povedal na margo včerajšieho zápasu Lukáš Pauschek dnes popoludní krátko po prílete na bratislavskom letisku.

Mužstvo Ivana Galáda sa stretlo na reprezentačnom zraze včera v Senci prakticky v kompletnom zložení. Pätnásť hráčov do poľa a traja brankári absolvovali tréningovú jednotku, káder doplní práve duo Lásik – Pauschek. „ V tejto chvíli sme prileteli, no prakticky okamžite sa presúvam do Senca, kde si preberiem tašku a zvyšok dňa bude patriť odpočinku. Na dnes sme dostali od trénera Galáda voľno a k spoluhráčom sa pripojíme s Rišom zajtra na raňajkách,“ povedal na margo najbližšieho programu Lukáš Pauschek.

Z jeho tváre sa zračilo po včerajšom zápase obrovské sklamanie. „Som sklamaný z výsledku, na druhej strane mne osobne sa hra darila. Z tohto pohľadu si odnášam pozitívne pocity a teším sa na reprezentačný zraz 21-ky a na spoluhráčov.“ Neúspešný výsledok z Lichtenštajnska proti outsiderovi skupiny je veľkou výstrahou aj pre galádovcov. Aj oni nastúpia v utorok k otváraciemu duelu kvalifikácie v pozícii jednoznačného favorita proti outsiderovi. „Pevne verím, že nadviažem na svoj individuálny výkon z Á-čka, zvíťazíme a domov sa budem vracať v lepšej nálade ako je tomu dnes,“ povedal na záver Lukáš Pauschek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: