DEMIŠPORT LIGA

DEMIŠPORT LIGA – Na úvod jari zaváhanie belasých

Banskobystričanky sa tešia z gólu proti FC Petržalka.
Banskobystričanky sa tešia z gólu proti FC Petržalka. (Zdroj: MFK Dukla Banská Bystrica - ženy, Autor: Ladislav Görcs)
Branislav Sarňák|27. feb 2023 o 09:43
Banskobystričanky sa tešia z gólu proti FC Petržalka.
Banskobystričanky sa tešia z gólu proti FC Petržalka. (Zdroj: MFK Dukla Banská Bystrica - ženy, Autor: Ladislav Görcs)

BRATISLAVA (SFZ) – Úvodné kolo jarnej časti DEMIŠPORT LIGY – najvyššej súťaže žien prinieslo štyri víťazstvá domácich družstiev a jednu výhru hostí.

Zápolenia 15. kola sa začali stretnutím dvoch Spartakov – Myjavčanky privítali Trnavčanky. Líderky súťaže zvíťazili jednoznačne 8:3, hoci po prvom polčase bol stav len 3:2 pre domáce.

Gólový koncert zaznamenala Andrea Bogorová, ktorá sa tešila zo šiestich zásahov, po jednom pridali ešte Laura Retkesová a Dominika Kucharčíková. Jeden gól si strelila kopaničiarka Natália Čermáková do vlastnej siete. Za hostky, ktoré ostali aj po víkende na 3. priečke, sa do listiny strelkýň zapísali Veronika Sluková so Simonou Horváthovou. 

„Na domáci zápas s Trnavou sme sa tešili. Súper má v kádri množstvo veľmi dobrých futbalistiek a vedeli sme, že to nepôjde ľahko. Máme široký káder, čo je výhoda a v každom zápase sa budeme snažiť využiť maximálny počet striedaní, aby sme mali viac alternatív na dané posty,“ povedala pre facebookový účet klubu asistentka trénera Myjavy Iveta Neveďalová. Myjavčanky vedú súťaž s 45 bodmi, ale majú na konte o jeden duel viac, predohrali si súboj 16. kola proti FC Petržalka (8:0).

Na druhej priečke sú s 37 bodmi slovanistky. Belasé počas 15. kola nestačili na hráčky MFK Ružomberok, ktorým podľahli 1:3. Skóre otvorila síce domáca Lucia Droppová, ale tromi gólmi odpovedala Ružomberčanka Darina Hrúziková. Družstvo z Liptova je aktuálne piate.

Štvrtú pozíciu si udržali Banskobystričanky, ktoré si doma poradili s FC Petržalka 3:2. Za futbalistky Dukly skórovali Lenka Mazuchová, Monika Havranová a Barbara Mileiová. Za Petržalčanky si navýšili gólový účet Nikola Pavlíková a Karina Zušťáková.

Sedem gólov videli fanúšikovia v dueli AS Trenčín – GFC regionálna akadémia. Trenčianky vyhrali 4:3 a o presné zásahy sa postarali štyri hráčky Michaela Hozáková, Sára Straková, Simona Pružinská a Natália Masárová. Za hostky sa do čierneho trafili Petra Helbichová, Viktória Tkáčiková a Ingrid Tomanová. Trenčín je šiesty, GFC o priečku nižšie.

V súboji družstiev zo spodku tabuľky privítali predposledné Žilinčanky futbalistky posledného FC Union Nové Zámky. Šošonky odskočili Unionu už na šesť bodov, keď ho v sobotu zdolali 2:1. Za domáce sa tešili Sofia Skvortsova a Lucia Ďurišová. Gól Izabely Bukovičovej na body nestačil.

Najbližšie 16. kolo je na programe počas nasledujúceho víkendu – 4. a 5. marca.

Záznamy zápasov 15. kola DEMIŠPORT LIGY

Spartak Myjava - FC Spartak Trnava 8:3

MFK Dukla Banská Bystrica - FC Petržalka 3:2

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:3

AS Trenčín - GFC regionálna akadémia 4:3

MŠK Žilina - FC Union Nové Zámky 2:1

Program 16. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: