Adam Zreľák: Do Poľska pôjdem ešte silnejší!

Peter Šurin|24. feb 2017 o 01:00

BRATISLAVA/JABLONEC (SFZ/BRANISLAV BRENKUS) -Kapitán a opora slovenskej dvadsaťjednotky Adam Zreľák (22) si od svojho minuloročného septembrového prestupu zo Slovana do Jablonca pre zranenie chodidla dosť vytrpel.

BRATISLAVA/JABLONEC (SFZ/BRANISLAV BRENKUS) -Kapitán a opora slovenskej dvadsaťjednotky Adam Zreľák (22) si od svojho minuloročného septembrového prestupu zo Slovana do Jablonca pre zranenie chodidla dosť vytrpel.

Po rozume mu chodili aj čierne myšlienky, zabrať dostala psychika, keď sa chvíľami obával, že nestihne júnové ME dvadsaťjednotiek v Poľsku. Dnes, keď sa jeho zdravotný stav zo dňa na deň zlepšuje, je pripravený zo všetkých síl pobiť sa o úspech tímu na šampionáte.
Prečo ste sa v septembri 2016 rozhodli pre klub zo severu Čiech, hoci vám Slovan ponúkal novú zmluvu?

””Hoci som bol vtedy zranený, zavolal mi majiteľ Jablonca, že by ma anagžoval aj v takom stave. V tom čase som i ja zvažoval zmenu pôsobiska, nie však preto, že by som sa v Slovane cítil zle. Jednoducho som potreboval zvrat, niečo iné. A myslím si, že prestupom do českej ligy som urobil krok vpred.””

Čo to bolo za zranenie? Aký je momentálne váš zdravotný stav?

”Únavová zlomenina na boku chodidla. Keď som prestupoval do Jablonca, malo to už byť v poriadku, ale pri kontrole v Prahe zistili odborníci, že sa mi to nehojí tak, ako malo. Na ich odporúčanie som absolvoval operáciu a liečba sa predĺžila. Od januára som ale začal s individuálnou prípravou, teraz sa už normálne pripravujem s tímom. Nepociťujem žiadne bolesti, verím, že čoskoro opäť naskočím do zápasového diania.”“

Kto okrem lekárov vám najviac v tomto pre futbalistu ťažkom období pomáhal?

””Najväčšou oporou je mi priateľka Veronika, dcérka Zoe a celá rodina. Bez nich by som to znášal oveľa ťažšie.“

Už ste si zvykli na mesto?

”V Jablonci sa mi páči. Obľúbené miesto som však zatiaľ ešte nenašiel, pretože väčšinu času som mal barle, takže veľa som toho nepochodil.””

O štyri mesiace sa začne európsky šampionát dvadsaťjednotietiek. Počas zranenia vám napadlo, že by ste do Poľska nešli?

””Pochopiteľne, že áno... Hlavne, keď sa doba liečenia predĺžila. Verím, vlastne viem, že to stihnem. Som bojovník a na ihriská sa vrátim ešte silnejší.””

Ste v kontakte s trénerom Hapalom, cítite od ľudí z tímu podporu?

””S trénerom si každý druhý týždeň telefonujeme, skutočne sa o mňa zaujímajú. Rovnako s chalanmi som v pravidelnom styku, najčastejšie s Braňom Niňajom, Albertom Rusnákom a Jarom Mihálikom.””

Nepochybne rozoberáte naše šance na majstrovstvách, aké teda podľa vás sú?

”“Každý skupinový súper je silný, kvalitný. Na Euro sa musíme pripraviť aj v hlave. Sme mužstvo, tím, partia, kolektív a budeme sa všetci spolu biť za Slovensko. Na trávniku necháme všetko!”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: