Aktuality

P. KUŠNÍR: BOJUJEME ĎALEJ

Martin Klovanič|21. feb 2017 o 01:00

Šuškalo sa o tom a chvíľu to bola aj pravda. No už nie je. V Malom Šariši sa schyľovalo k zmene na najvyššom poste. Prezident Pavol Kušnír sa rozhodol, ako sa hovorí, so všetkým „praštiť“. Dnes to už neplatí a aj sa nad tým zasmial. Tiež „posrandoval“ na vlastný účet.

 „Áno, je to tak. Na dedinách môžu robiť futbal len blázni. Priznávam diagnózu, ja som jeden z nich,“ dal sa počuť na úvod rozprávania. Rozhodnutie narýchlo urobil ešte v decembri minulého roka. Vraj ho rozčertil prístup niektorých hráčov. Po chvíli premýšľania bol konkrétnejší: „Viem, žijeme v časoch, ktoré neprajú športu, ani futbal nie je výnimkou. Jedna vec je nedostatok financií, avšak druhá kopec iných aktivít, ktoré sa núkajú súčasným mladým ľuďom. Aj keď slovo aktivita nie je najpresnejšie, lebo sedenie pred televízorom a hlavne počítačová mánia, to je skôr závislosť. V tom je ten rozdiel. My sme boli voľakedy rovnako závislí – ale od futbalu. Teraz to neplatí,“ poznamenal.

P. Kušnír, ako zdôraznil, akceptuje, keď je pred  koženou uprednostnená rodina, práca, zdravie... „No keď je futbal až niekde na dvanástom mieste, keď naháňate hráčov do trénovania, to je už veľmi zlé. Vtedy sa ako funkcionár či tréner len trápite, kým niektorým iným je to úplne jedno.“ Lenže náš spolubesedník po nie dlho čase prišiel na to, že bez futbalu to v jeho prípade nie je ono, - napriek tomu, že sa doma ani v práci ani zďaleka nenudí. Uvedomoval si, že by sa aj tak do štruktúr klubu raz vrátil a tak odvolal svoje rozhodnutie už po niekoľkých dňoch. „A trápime sa spoločne ďalej,“ povzdychol si do telefónu, no z tých slov sa dala vyčítať aj akási úľava. 

No aj tak, v Malom Šariši došlo k jednej výraznej zmene. Trénerom sa v zime stal Jakub Ďaďovský, 23-ročný študent Prešovskej univerzity. Ten má vo svojom diári poznačené termíny prípravných zápasov. Bude ich ešte päť. Naposledy na umelej tráve v Lipanoch sa Malošarišania rozišli s Pušovcami zmierlivo 3:3. V nedeľu sa na rovnakom povrchu v Spišskej Novej Vsi s Harichovcami. Štvrtého marca v Sabinove s Pečovskou Novou Vsou a 19. marca proti Vyšnej Šebastovej už by chceli hrať na prírodnom povrchu. Rovnako generálku na jarnú časť proti Terni (26. marca), ktorá prejavila záujem.

„Samozrejme, všetko za predpokladu, že sa bude dať na prírodnej tráve,“ spresnil P. Kušnír a pripojil ešte pikošku. „Neviem, či niektorí futbalisti z tunajšej okolice trénujú v týchto dňoch pod holým nebom v tričku a trenírkach. My máme dvoch takých. Marián Halčák a Dávid Gáll sú pracovne v Senegale, a vraj, keď majú trocha času, aj si tam kopnú do lopty,“ zasmial sa P. Kušnír, no pri ďalšej našej otázke hneď zvážnel: „Faktúry za energie? Nestrašte. Vraj niečo na obecný úrad prišlo, treba veriť, že tie sumy nebudú likvidačné.“ Lebo Malošarišania majú v pláne ďalšie veci týkajúce sa ich ihriska. „Máme už dokončenú tribúnku pre zhruba päťdesiat ľudí, tiež nové záchytné siete za bránkami. V budúcnosti chceme urobiť striešky pred šatňami, ďalšiu tribúnku a posilňovňu,“ dodal na záver rýchlo navrátivší sa prvý muž futbalu v Malom Šariši.   

Foto: ilustračné zo zápasu Malý Šariš - Veľký Šariš

Autor: Viktor Zamborský

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: