Úradné správy

Úradná správa č. 19 zo dňa 5.11.2021

5. nov 2021 o 09:40

LIPTOVSKÝ FUTBALOVÝ ZVÄZ 051121

ÚRADNÁ SPRÁVA č. 19/2021-22

 

OZNAM

LFZ so zármutkom oznamuje, že nás v uplynulých dňoch opustil bývalý rozhodca v súťažiach LFZ a SsFZ p. Marián Nemec z Ružomberka, posledne bytom Ivachnová vo veku 58 rokov. Česť jeho pamiatke!

SEKRETARIÁT

1. Komisia rozhodcov a delegátov Stredoslovenského futbalového zväzu v spolupráci s Komisiou delegátov Slovenského futbalového zväzu pripravuje Licenčný seminár pre odbornú prípravu Delegátov zväzu – licencia „A“. Plánovaný termín konania licenčného seminára je 23.1.2022. Záujemcovia sa môžu prihlasovať na licenčný seminár u p. Schneidera lektora vzdelávania delegátov SsFZ. Uzávierka  písomných a podpísaných prihlášok je 17.12.2021. Podrobne a správne vyplnené prihlášky možno odovzdať na sekretariáte SsFZ, p. Schneiderovi, zaslať poštou na SsFZ alebo elektronicky na emailovú adresu miroslav.schneider@gmail.com . Súčasne s vyplnenou a podpísanou prihláškou je žiadateľ povinný uskutočniť úhradu vložného vo výške 50,- €. Platba sa uskutočňuje na účet SK 79 1100 0000 0026 1079 9963 (uvádzajte presne). Do poznámky je potrebné uviesť meno a priezvisko prihláseného účastníka. Po úhrade vložného a prijatí prihlášky bude uchádzač zapísaný do zoznamu účastníkov seminára. 

Všetky potrebné tlačivá k prihlasovaniu, lekárskej prehliadke sú verejne dostupné na stránke www.futbalsfz.sk , v sekcii komisie a iné orgány / odborné komisie SFZ / komisia delegátov SFZ. 

Noví záujemcovia musia na seminár priniesť a komisii predložiť "Prehlásenie o bezúhonnosti", "Potvrdenie o zdravotnom stave" a "Doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní" ( vyžaduje sa minimálne maturitné vysvedčenie ). 

Po zaradení uchádzača na zoznam mu bude poskytnutý metodický materiál a pokyny k štúdiu podkladov, ako aj ďalšie usmernenia. Komunikácia bude zasielaná elektronicky na uvedené mailové adresy záujemcov o licenciu. Z toho dôvodu je potrebné dbať o správne uvedenú a čitateľnú mailovú adresu v prihláške.  

UPOZORNENIE: Zaslaním prihlášky a zaplatením vložného sa považuje účasť prihláseného na seminári za záväzný. Vložné sa nevracia z dôvodu nastavenia procesov prípravy, priebehu a realizáciu projektu.

2. Upozorňuje FK na splatnosť MZF za október 2021 do 10.11.2021.

3. Upozorňuje R a DZ na termín predloženia výkaz dobrovoľníka do 10.11.2021.

DISCIPLINÁRNA KOMISIA

Ostatné oznamy v zmysle DP

U 122: FC 34 Liptovský Mikuláš - Palúdzka. Vyjadrenie k námietke FC 34 Liptovský Mikuláš - Palúdzka. DK LFZ považuje námietku za neopodstatnenú (nesplnenie náležitosti Súťažného poriadku čl.85/1 a čl.86/1b,c,d,e).  V danej veci DK nedostala žiadne stanovisko zo strany odborných komisií(ŠTK a KR), že došlo k naplneniu skutkovej podstaty – „inzultácií rozhodcu“. Dňa 20.10.2021 DK obdržala od komisie rozhodcov stanovisko, že k naplneniu skutku inzultácie rozhodcu nedošlo. Na základe týchto skutočností DK rozhodla tak ako je to uvedené v ÚS č. 18 zo dňa 29.10.2021 v U 117.

 

ŠPORTOVO-TECHNICKÁ KOMISIA

1.Vyslovujeme spokojnosť s videom z Gôtovian a čiastočnú z L. Ondrašovej – chýba úvod, kde nie je jasné či R kontrolovali hráčov a nedostatočná výška nahrávania. Zároveň upozorňujeme všetky FK, u ktorých boli zaznamenané výhrady ku kvalite videa, že majú čas do začiatku jarnej časti nedostatky odstrániť. Pri opakovaní nedostatkov budú FK odstupované za nekvalitné video na DK.

KOMISIA ROZHODCOV

19/01 KR berie na vedomie e-mail: Polončák D.,

19/02 Vzhľadom na skutočnosť, že je koniec mesiaca október 2021, žiadame všetkých R a DS o zaslanie podpísaného (samostatne za každým stretnutím ako aj celkove na spodnej časti výkazu) originálu „Výkazu výkonu dobrovoľníka“ za mesiac október 2021 (poštou listom alebo osobne) na adresu: Liptovský futbalový zväz, P.O.BOX 123, 031 01 Liptovský Mikuláš najneskôr do 10.11.2021, tak aby mohli byť spracované mzdy za uvedený mesiac. Ak si niektorí R a DS túto povinnosť nesplnia do určeného termínu, KR LFZ rozhodla, že im nebudú vyplatené odmeny za tento mesiac na základe uzatvorenej „Zmluvy o dobrovoľníckej činnosti“ (viď Článok IV Práva a povinnosti zmluvných strán a to bod 6. Výkaz dobrovoľníckej činnosti je dobrovoľník povinný doručiť na zväz najneskôr do 10-teho dňa po skončení mesiaca, na výkazy doručené po tomto termíne sa neprihliada a dobrovoľník stráca nárok na vyplatenie náhrad).

 

Igor Repa                                                   Vladimír Hubka

predseda LFZ                                                sekretár LFZ

 

 

 

Súvisiaci obsah