Výber BFZ s druhým miestom na Wallking Footbal v Prahe

Michal Kováč|2. okt 2019 o 00:00

Výber BFZ s druhým miestom na Wallking Footbal v Prahe

Veľmi pekný úspech dosiahol výber Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) 60 +, ktorý skončil na II. ročníku MČR v Prahe na výbornom druhom mieste. Okrem striebra brali naši aj individuálne ocenenie. Najlepším strelcom turnaja sa stal bývalý slovenský reprezentant a niekdajší hráč Žiliny, Banskej Bystrice a Slovana Vladimír Kinier, ktorý strelil 12 gólov. Všetkým hráčom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu BFZ. 

Na  II. ročníku Majstrovstiev Českej republiky Wallking Footbal U60+ seniorov /chodiaci futbal/ Memorial Josefa Pešiceho sa zúčastnilo 8 mužstiev. Turnaj sa uskutočnil v piatok 27. septembra 2019 na Štadióne Priateľstva Strahov v Prahe. Organizátori vytvorili dve  4-členné skupiny. V skupine A hrali výber BFZ, Senior fitnes Praha, Golden Gate Praha a Kantoři Příbram. V skupine B boli  Seniorspecial sport Teplice,Sportovní klub senior Most, Inter Senior fitnes Praha a FC Jílové. 

Celkový počet družstiev sa oproti vlaňajšku zvýšil o jedno a z konečného prvenstva sa nakoniec radoval obhajca trofeje Inter Senior fitnes Praha , ktorý vo finále zdolal výber BFZ 60+ 5:1. Nadôležitejšie však bolo, že všetci účastníci strahovského šampionátu mali radosť z aktívného prežitia piatkového dňa.

,,Turnaj mal veľmi dobrú úroveň, organizačne ho výborne zabezpečil Český futbalový zväz. Hralo sa na kvalitnom ihrisku, v prvom exihibičnom zápase, ktorý bol taký ukážkový, nastúpil aj súčasný tréner českej reprezentácie Jaroslav Šilhavý. Potom prebiehal turnaj v dvoch skupinách. Vykročili sme do neho vysokým víťazstvom a aj v ďalších zápasoch sme boli úspešní. Vo finále sme prehrali aj preto, lebo sme už nevládali a ani organizácia hry nebola dobrá.  Škoda, že v druhom zápase sa nám zranil Marian Ježík a zdravotné problémy mal aj Anton Hájek. Vlado Kinier bol veľkou oporou a jednoznačne nalepším hráčom nášho mužstva. Hralo sa 2x10 minút systémom brankár a päť hráčov v poli. Striedať sa mohlo hocikedy počas prerušenej hry,“ povedal nám tréner výberu BFZ a predseda EMK BFZ Ondrej Trnovský.“Podarilo sa nám vytvoriť dobré a kvalitné družtvo pomerne v krátkom čase, ktoré potvrdilo, že futbal páni nezabudli hrať i v tomto pokročilom veku a radi sa na hracej ploche naháňajú za loptou. Nakoľko sme v minulom 1. ročníku obsadil konečné 5. miesto, tak finále turnaja bolo bolo veľkým úspechom. Už teraz sa tešíme na jeho tretí ročník“ povedal nám hrajúci vedúci družstva Pavel Príkopa.  

Výsledky BFZ v skupine: BFZ – Senior fitnes Praha 11:1, góly: Kinier 6, Ježík 4, Bóc, BFZ -  Golden Gate Praha 1:0, Kinier, BFZ – Seniorspecial sport Teplice 2:2, Kinier 2, na pokutové kopy 3:2. Finále: BFZ – Inter Senior fitnes Praha 1:4, Kinier. 

Za výber BFZ 60+  hrali: Ondrej Trnovský, Pavel Príkopa, Miroslav Bóc, Viliam Sabol, Miroslav Kucharič, Vladimír Kinier, Jaroslav Černil, Marian Ježík, Jozef Slezák, Anton Hájek, Ivan Sochor.  

 Celkové poradie:

1.  Inter Senior fitnes Praha

2.  Výber BFZ U60+ 

3.  Senior Special Sport Teplice

4.  Golden Gate Praha

5.  SK Kantoři Příbram 

6.  FC Jílové 

7.  Senior fitnes Praha

8.SK Senior Most 

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: