Zuzulovú pred prvým slalomom sezóny trápi dusivý kašeľ

SITA|6. nov 2007 o 08:33

REITERALM 6. novembra (SITA) - Slovenská slalomárka Veronika Zuzulová odcestovala v utorok do rakúskeho zimného strediska Reiteralm, kde sa cez víkend uskutočnia prvá slalomy Svetového pohára 2007/2008 ...

REITERALM 6. novembra (SITA) - Slovenská slalomárka Veronika Zuzulová odcestovala v utorok do rakúskeho zimného strediska Reiteralm, kde sa cez víkend uskutočnia prvá slalomy Svetového pohára 2007/2008 v alpskom lyžovaní. Pôvodne mali zjazdári bojovať o body do SP vo fínskom Levi, ale FIS pre nedostatok snehu a nepriaznivú predpoveď počasia mužský aj ženský slalom presunula do Reiteralmu.

Zuzulovú stále trápia zdravotné problémy, avšak je odhodlaná potvrdiť svoje postavenie v absolútnej svetovej špičke. "Obavy máme predovšetkým z ostrého, oveľa suchšieho a vo vysokých nadmorských výškach i na kyslík chudobnejšieho vzduchu, ktorý Veronike spôsobuje ťažké záchvaty dusivého kašľa. Veríme však, že lieky, ktoré už viac ako týždeň poctivo užíva, no účinok sa zatiaľ dostavuje len veľmi pomaly, dovtedy zaberú," informoval Zuzulovej manažér Róbert Magát. Po slalome v Reiteralme sa Zuzulovej tím vráti na Slovensko, avšak už v pondelok 12. novembra odlieta do kanadského strediska Panorama. Tam čaká slovenskú lyžiarku najskôr 24. novembra obrovský slalom a o deň neskôr druhý špeciálny slalom sezóny. Veronika Zuzulová získala v úvodných pretekoch SP 2007/2008 v obrovskom slalome v Söldene za 21. miesto 10 bodov.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovú pred prvým slalomom sezóny trápi dusivý kašeľ