Zuzulovú pred prvým slalomom sezóny trápi dusivý kašeľ

SITA|6. nov 2007 o 13:22

REITERALM 6. novembra (SITA) - Slovenská slalomárka Veronika Zuzulová odcestovala v utorok do rakúskeho zimného strediska Reiteralm, kde sa cez víkend uskutočnia prvé slalomy Svetového pohára 2007/2008 ...

REITERALM 6. novembra (SITA) - Slovenská slalomárka Veronika Zuzulová odcestovala v utorok do rakúskeho zimného strediska Reiteralm, kde sa cez víkend uskutočnia prvé slalomy Svetového pohára 2007/2008 v alpskom lyžovaní. Pôvodne mali zjazdári bojovať o body do SP vo fínskom Levi, ale FIS pre nedostatok snehu a nepriaznivú predpoveď počasia mužský aj ženský slalom presunula do Reiteralmu.

Zuzulovú stále trápia zdravotné problémy, avšak je odhodlaná potvrdiť svoje postavenie v absolútnej svetovej špičke. "Obavy máme predovšetkým z ostrého, oveľa suchšieho a vo vysokých nadmorských výškach i na kyslík chudobnejšieho vzduchu, ktorý Veronike spôsobuje ťažké záchvaty dusivého kašľa. Veríme však, že lieky, ktoré už viac ako týždeň poctivo užíva a ich účinok sa zatiaľ dostavuje len veľmi pomaly, dovtedy zaberú," informoval Zuzulovej manažér Róbert Magát. Po slalome v Reiteralme sa Zuzulovej tím vráti na Slovensko, avšak už v pondelok 12. novembra odlieta do kanadského strediska Panorama. Tam čaká slovenskú lyžiarku najskôr 24. novembra obrovský slalom a o deň neskôr druhý špeciálny slalom sezóny. Veronika Zuzulová získala v úvodných pretekoch SP 2007/2008 v obrovskom slalome v Söldene za 21. miesto 10 bodov.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovú pred prvým slalomom sezóny trápi dusivý kašeľ