Zuzulovú čakajú v Levi silné súperky

Veronika Zuzulová
Veronika Zuzulová (Autor: SITA/AP)
SITA|12. nov 2009 o 17:33

Počas víkendu sa vo fínskom Levi rozbehne slalomová časť Svetového pohára zjazdárov.

LEVI. V lyžiarskom stredisku približne 170 km nad Severným polárnym kruhom by nemala na štarte sobotňajšieho ženského slalomu chýbať ani Slovenka Veronika Zuzulová.

Čerstvá majsterka Európy z halových pretekov z francúzskeho Amnéville by mohla skvelú formu z úvodu sezóny predať aj na severe Európy.

"Zuzulovci sa presunuli do Levi vo štvrtok zo švajčiarskeho Zürichu spolu s ostatnými pretekármi leteckou linkou, ktorá bola určená práve pre potreby Svetového pohára. Ešte v stredu trénovali vo Švajčiarsku," informoval manažér Róbert Magát.

V Levi sa slalomy mužov a žien v rámci Svetového pohára jazdia od roku 2004, tie víkendové by mali mať poradové čísla deväť a desať. Vlani sa na miestnej Čiernej zjazdovke tešili z víťazstva Američanka Lindsey Vonnová a Francúz Jean-Baptiste Grange.

Prvá sa stala držiteľkou veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári, druhý zasa víťazom malého glóbusu v najtočivejšej disciplíne.

Slovenka Zuzulová práve v Levi zajazdila v minulej nevydarenej sezóne, poznačenej zraneniami a chorobami, svoj najlepší slalom v rámci Svetového pohára - sknčila piata. A to ešte trať absolvovala so zlomeným rebrom.

Podľa pretekového riaditeľa FIS Hansa Pierena je fínske stredisko niekoľko hodín pred začiatkom pretekov pripravené na sto percent.

"Podmienky sú vynikajúce. Trať je ľadová približne do hĺbky 50 cm a teploty sa pohybujú okolo -5 °C. Na víkend hlásia ešte ochladenie na -10 °C a to by malo byť optimálne. Aj tréningové trate sú vo veľmi dobrom stave," cituje fis-ski.com Hansa Pierena.

Ešte nedávno hrozilo, že sa úvodné slalomy v Levi vôbec neuskutočnia. Zamestnanci tohto lyžiarskeho strediska neboli spokojní s nízkym zvýšením platov a zvažovali vstúpiť do dlhodobejšieho štrajku.

Napokon však štrajkovú pohotovosť odvolali. Prvé kolo sobotňajšieho slalomu žien je na programe o 10.00 h, druhé s tridsiatkou najlepších o 13.00 h. Muži majú v nedeľu rovnaký časový program.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovú čakajú v Levi silné súperky