Slováci v tímovej súťaži o medaily nebojovali, vypadli už v osemfinále

Petra Vlhová bojuje na trase paralelného slalomu v rámci tímovej súťaže.
Petra Vlhová bojuje na trase paralelného slalomu v rámci tímovej súťaže. (Autor: TASR)
Sportnet|24. feb 2018 o 00:00

Slovenské kvarteto nestačilo na Nemecko.

ZOH 2018 - tímová súťaž, osemfinále:

NEMECKO - SLOVENSKO 2:2 - postup Nemecka vďaka lepšiemu času

(súčet najlepších časov muža a ženy)

Marina Wallnerová (+0,02) - Petra Vlhová

Alexander Schmid (nedokončil) - Adam Žampa

Lena Dürrová - Veronika Velez-Zuzulová (+0,59)

Linus Strasser - Andreas Žampa (+0,87)

<>

PJONGČANG. Slovenskí reprezentanti v alpskom lyžovaní vypadli v sobotňajšej súťaži tímov na ZOH 2018 v Pjongčangu už v osemfinále.

V ňom nestačili na Nemecko. Pri skóre 2:2 rozhodol o postupe Nemcov lepší súčet časov u dvoch rýchlejších v oboch kategóriách.

Konečné poradie:

1. Švajčiarsko

2. Rakúsko

3. Nórsko

4. Francúzsko

5. Švédsko

Veľká Británia

Taliansko

Nemecko

9. SLOVENSKO

Slováci skončili v tímovej súťaži na delenom deviatom mieste.

Zlatú získali reprezentanti Švajčiarska, ktorí vo finále zdolali Rakúšanov 3:1. Bronz putuje do Nórska triumfom nad Francúzskom v súboji o 3. miesto.

Švajčiari na ceste za olympijským zlatom vyradili postupne Maďarov, Nemcov, Francúzov a v boji o titul aj Rakúšanov.

O ich úspech sa postaralo družstvo v zložení Denise Feierabendová, Ramon Zenhäusern, Wendy Holdenerová a Daniel Yule.

Zenhäusern a Holdenerová vyhrali všetky svoje jazdy.

Tímová súťaž alpských lyžiarov (fotogaléria): fotogaléria

24.2.2018

Slováci vyhrávali 2:0

Slováci pritom rozbehli osemfinálový duel nádejne. Petra Vlhová v paralelnej jazde s Marinou Wallnerovou zdolala súperku o dve stotiny sekundy.

Následne pridal druhý bod Adam Žampa, keď jeho súper Alexander Schmid jazdu nedokončil. Ďalšie dva duely ale patrili jasne Nemcom.

Veronika Velez-Zuzulová zaostala za Lenou Dürrovou o 59 stotín sekundy a Andreas Žampa nestačil na Linusa Strassera, na ktorého stratil 0,87 s.

Pri nerozhodnom skóre hral v prospech Nemcov lepší súčet časov jázd Dürrovej so Strasserom v porovnaní s časmi Vlhovej a Adama Žampu.

Nezopakovali úspech z MS

Je to trochu trpká bodka za olympiádou.


Andreas Žampa, slovenský lyžiar

Slovenským lyžiarom sa nepodarilo zopakovať úspech z vlaňajších MS v St. Moritzi, kde v tímovej súťaži získali strieborné medaily.

"Je to trochu trpká bodka za olympiádou. Nepostúpili sme pri stave 2:2 na čas. Kto urobí menej chýb, postúpi ďalej, o tom je šport," povedal Andreas Žampa.

"Je to tímová súťaž, ale každý ide sám za seba a každý chce vydať zo seba maximum a ísť naplno dokonca, lebo rozhodujú aj časy," dodal.

Vypadnutie na prvom súperovi mrzelo aj jeho brata Adama: "Urobil som hore na štarte chybičku, také malé zaváhanie. Potom som sa do toho pustil. Vyhral som jazdu, čo bolo dôležité, ale napokon je z toho prehra na čas. Je to škoda."

Posledná jazda Velez-Zuzulovej

Svoju poslednú súťažnú jazdu v kariére absolvovala Veronika Velez-Zuzulová. "Snažila som sa ísť čo najrýchlejšie," priznala skúsená lyžiarka.

"Nemci zvolili taktiku, že dali svojich najlepších pretekárov na slabších. Určite to bolo ťažké, každý tím sa na túto súťaž pripravil veľmi dobre. Úroveň je oveľa vyššia a na ZOH sa všetci nachystali zodpovedne. Nemáme sa za čo hanbiť."

Súťaž sa išla paralelným a vyraďovacím spôsobom od osemfinále, každý tím reprezentovali dve ženy a dvaja muži. V dueloch sa rozdeľovali štyri body.

Pri skóre 2:2 o postupe rozhodol lepší súčet časov u dvoch rýchlejších v oboch kategóriách.

ZOH 2018 v Pjongčangu - tímová súťaž:

FINÁLE:

Švajčiarsko - Rakúsko 3:1

Denise Feierabendová - Katharina Liensbergerová 0:1 (-0,31 s)

Ramon Zehnhäusern - Michael Matt 1:1 (Matt nedokončil)

Wendy Holdenerová - Katharina Gallhuberová 2:1 (+0,10)

Daniel Yule - Marco Schwarz 3:1 (Schwarz nedokončil)

O 3. MIESTO:

Nórsko - Francúzsko 3:1

SEMIFINÁLE:

Rakúsko - Nórsko 3:1

Francúzsko - Švajčiarsko 1:3

ŠTVRŤFINÁLE:

Rakúsko - Švédsko 4:0

Veľká Británia - Nórsko 2:2 - postup Nórska vďaka lepšiemu času

Taliansko - Francúzsko 1:3

Nemecko - Švajčiarsko 2:2 - postup Švajčiarska vďaka lepšiemu času

OSEMFINÁLE:

Rakúsko - Kórejská republika 4:0

Švédsko - Slovinsko 3:1

USA - Veľká Británia 2:2 - postup V.Británie vďaka lepšiemu času

Nórsko - OŠR 4:0

Taliansko - Česko 3:1

Francúzsko - Kanada 2:2 - postup Francúzska vďaka lepšiemu času

Nemecko - Slovensko 2:2 - postup Nemecka vďaka lepšiemu času

Švajčiarsko - Maďarsko 4:0

Online Zimná olympiáda 2018 (ZOH, alpské lyžovanie): Súťaž tímov (Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová, Adam Žampa, Andreas Žampa)

Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
24.02.2018 o 03:00
Tímové preteky
Víťaz: Švajčiarsko
Ukončený
Prehľad
Semifinálové dvojice: :
Rakúsko - Nórsko
Francúzsko - Švajčiarsko

Štvrťfinálové dvojice: :
Rakúsko - Švédsko
Veľká Británia - Nórsko
Taliansko - Francúzsko
Nemecko - Švajčiarsko

Osemfinálové dvojice::
Rakúsko – Južná Kórea
Švédsko – Slovinsko
USA – Veľká Británia
Nórsko – Olympijskí športovci z Ruska
Taliansko – Česká republika
Francúzsko – Kanada
Nemecko – Slovensko
Švajčiarsko – Maďarsko
Prenos
Alpské lyžovanie napísalo na Hrách XXIII. olympiády v Pjongčangu svoju poslednú kapitolu. V tímovej súťaži bolo najúspešnejšie Švajčiarsko, ktoré vo finále zdolalo Rakúsko 3:1. Wendy Holdenerová s Ramonom Zenhäusernom neprehrali ani jednu jazdu, a tak majú najväčšiu zásluhu na zlatom triumfe. Navyše, spomínaná 24-ročná pretekárka skompletizovala svoju medailovú zbierku z tejto olympiády. Na treťom mieste skončilo Nórsko, ktoré odsunulo na zemiakovú pozíciu Francúzov. Naša reprezentácia končí na delenom deviatom mieste. Bohužiaľ, kvarteto Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová, Adam Žampa a Andreas Žampa vypadlo už v osemfinále, keď nestačilo na Nemecko, hoci viedlo 2:0. S týmto konštatovaním sa lúčim a keďže to bol môj posledný prenos z tejto olympiády, tak vám ďakujem za pozornosť a prajem veľa radosti zo športu, ale nielen z neho.
Dnešné preteky sa skončili.
Finále
importantMarco Schwartz riskoval, ale nevyvaroval sa chýb na trati. V cieli nebude klasifikovaný, a tak sa olympijskými víťazmi v tímovej súťaži stalo Švajčiarsko. Finálový súboj vyhralo pomerom 3:1 a obohacuje svoju zbierku o ďalší zlatý kov.
Finále
Katharina Gallhuberová mala mierne problémy, no majstrovsky sa z nich dostala. Napokon ale úsmevy v cieli rozdáva Wendy Holdenerová, ktorá bola o desatinku rýchlejšia. Jej krajan Daniel Yule má tak veľkú možnosť potvrdiť švajčiarske víťazstvo.
Finále
Ramon Zenhäusern drží švajčiarske družstvo v hre o zlatú medailu. Rodák z Bürchenu zdolal v druhej finálovej jazde Michaela Matta, ktorý dnes nedosahoval také dobré výkony, na aké sme u neho zvyknutí.
Finále
Katharina Liensbergerová má za sebou vynikajúce tímové preteky. Mladá Rakúšanka dnes vyhrala všetky jazdy a zaisťuje svojej krajine prvý bod. Denise Feierabendová bola pomalšia o 31 stotín sekundy.
1-4
importantSvetoví šampióni odídu z Pjongčangu naprázdno! Leif Kristian Haugen predviedol v záverečnej jazde skvelý výkon, keď jasne zdolal Clementa Noëla. Nórsko napokon dosiahlo v súčte najlepšieho mužského a ženského výkonu o dvanásť stotiniek lepší čas.
1-3
Medailové šance sa teraz rapídne zmenili. Nina Haver-Løsethová sa smutne pozerá na výsledkovú tabuľu. Po skoku spravila chybičku, ktorá ju stála cenný čas. Adeline Baudová Mugnierová toho dokonale využila a vyhrala o 0,31 sekundy.
1-2
Alexis Pinturault to opäť nezvládol! Dlho to vyzeralo na jeho víťazstvo, ale záver mal lepší Sebastian Foss-Solevåg. Po polovici súboja o bronzové medaily je stav vyrovnaný 1:1 a lepšie karty v rukách majú Nóri.
1-1
Tessa Worleyová má v cieli ohromnú radosť, pretože Francúzsko je momentálne bližšie k zisku cenného kovu. Špecialistka na obrovský slalom bola o necelé dve desatiny rýchlejšia než Kristin Lysdahlová.
Teraz budeme svedkami krátkej prestávky, pretože francúzski pretekári sa musia dostaviť späť do štartového priestoru. Čaká ich súboj o bronz a takisto sa môžeme tešiť aj na veľké vyvrcholenie v podobe finále Rakúsko – Švajčiarsko.
2-4
importantŠvajčiarsko postupuje do finále tímovej súťaže. Alexis Pinturault dnes nepotvrdzuje status lídra francúzskeho tímu a prehráva druhú z troch jázd. Proti Danielovi Yulemu riskoval, no po chybe je diskvalifikovaný.
2-3
Tessa Worleyová predviedla snáď svoju dnešnú najlepšiu jazdu, ale paradoxne ju prehrala. Slalomová špecialistka Wendy Holdenerová mala poriadne problémy a až vydarenejším záverom zdolala svoju súperku o 0,19 sekundy.
2-2
Clement Noël začal dobre. Aj po skoku to vyzeralo na druhý francúzsky bod, ale Ramon Zenhäusern v závere poriadne zrýchlil. Napokon mu v cieli namerali o jedenásť stotín rýchlejší čas.
2-1
Adeline Baudová Mugnierová s prehľadom zdolala Denise Feierabendovú. Tá sa jej prakticky nedokázala priblížiť a bude dúfať, že podobne ako vo štvrťfinále proti Nemecku jej kolegovia získajú potrebné body.
1-4
importantSebastian Foss-Solevåg nepotvrdil úlohu favorita. Marco Schwartz predviedol dnes svoju najlepšiu jazdu a posúva Rakúsko do finále tímovej súťaže. Naši západní susedia vyhrali pomerom 3:1.
1-3
Bronzová medailistka z týchto Hier Katharina Gallhuberová bola rýchlejšia než Nina Haver-Løsethová. Dlho to vyzeralo lepšie pre Nórku, ale mladá Rakúšanka predviedla vynikajúci záver.
1-2
Leif Kristian Haugen nadväzuje na výborné výkony zo štokholmského paralelného slalomu. Nór zdoláva favorizovaného Micheala Matta, ktorý sa tesne pred cieľom nevyhol zaváhaniu.
1-1
Cenný prvý bod získava pre rakúsky tím Katharina Liensbergerová. Jej súperka Kristin Lysdahlová trošku zaspala na štarte, potom mohutne doťahovala stratu, ale napokon jej namerali o 0,19 sekundy horší čas.
Máme pred sebou boje o medaily. V prvom semifinále si zmerajú sily Rakúsko a Nórsko. Druhý súboj bude o niečo atraktívnejší, keďže svetoví šampióni z Francúzska vyzvú reprezentáciu helvétského kríža.
4-4
importantBolo to tesné. Linus Strasser robil čo mohol, získal pre Nemecko druhý bod, ale napokon postupujú ďalej Švajčiari. Tí zásluhou Wendy Holdenerovej a Ramona Zenhäuserna dosiahli o štyri desatiny lepší čas.
4-3
Wendy Holdenerová to napokon zvládla a dostáva svoju krajinu do vedenia. Lena Dürrová bojovala, ale v cieli stratila 17 stotín. Nič však nie je stratené, pretože Nemecko má v talóne Linusa Strassera.
4-2
Alexander Schmid nemal šancu. Ramon Zenhäusern predviedol ďalší vynikajúci výkon a s obrovským prehľadom vyrovnáva skóre tohto duelu. Pred sebou už máme tretiu a veľmi dôležitú jazdu.
4-1
Nemecko ide v poslednom štvrťfinále do vedenia. Denise Feierabendová spravila chybu, a tak výrazne uľahčila pozíciu pre Marinu Wallnerovú. Tá tak nadviazala na dobrú jazdu s Petrou Vlhovou.
3-4
Clement Noël napravil zaváhanie svojho mužského kolegu Alexisa Pinturaulta a posúva Francúzsko do bojov o medaily. Riccardo Tonetti musel riskovať, no po chybe v strednej časti trate svoju jazdu nedokončil.
3-3
Talianskym ženám sa dnes príliš nedarí. Chiara Costazzová svoju jazdu úplne pokazila. Adeline Baudová Mugnierová bola rýchlejšia o takmer sedem desatín, čo je veľká komplikácia pre krajinu z Apeninského polostrova.
3-2
Tak pozor! Alexis Pinturault druhý bod na francúzske konto nepridal. Favorita prekvapujúco zdolal Alex Vinatzer, ktorý zašiel vynikajúcu jazdu. Čas 19,56 dnes určte patrí medzi najlepšie.
3-1
Irene Curtoniová nezvládla ani druhú svoju jazdu. Tessa Worleyová ju jednoznačne zdolala o 0,25 sekundy, a tak dáva Francúzsku veľkú šancu na postup do bojov o medaily.
2-4
importantDave Ryding síce zdolal Sebastiana Foss-Solevåga pomerne výrazne, ale napokon to Veľkej Británii nestačilo. Na základe súčtu najlepšieho mužského a ženského času je na tom o 0,21 sekundy lepšie Nórsko. Postupuje do semifinále, kde ho čaká Rakúsko.
2-3
Nórsko sa dostáva do očakávaného vedenia. Nina Haver-Løsethová potvrdila úlohu favoritky. Charlie Guestová nemala šancu, a tak musí dúfať v úspech svojho tímového kolegu Davea Rydinga.
2-2
Leif Kristian Haugen potešil nórskych fanúšikov. Počas svojej jazdy dominoval od prvej bránky, výborne mu vyšiel aj skok, a tak Laurieovi Taylorovi nadelil v cieli 66 stotín sekundy.
2-1
Možno sa rodí ďalšie prekvapenie. Alexandra Tilleyová zdolala Kristin Lysdahlovú, a tak získava pre Veľkú Britániu cenný bod. Nórka po chybe zaostala o 16 stotín sekundy.
1-4
Rakúsko napokon postupuje do semifinále po výsledku 4:0. Manuel Feller síce jasne zaostával za Andrém Myhrerom, ale švédsky pretekár spravil veľkú chybu, po ktorej nemohol byť klasifikovaný.
1-3
importantJe to jasné! Rakúsko sa dokonale revanšovalo Švédsku za vyradenie z vlaňajšieho svetového šampionátu. Katharina Gallhuberová získava tretí bod, keď zdolala Annu Swenn Larssonovú.
1-2
Rakúsko je blízko k postupu do semifinále. Michael Matt predviedol bezchybný výkon a zdolal Mattiasa Hargina. Švédsko sa tak ako najväčší papierový favorit dostáva do nemalých problémov.
1-1
Katharina Liensbergerová sa v úvode štvrťfinálových súbojov postarala o mierne prekvapenie, keď tesne zdolala Fridu Hansdotterovú. Švédka mala v cieli o tri stotiny sekundy horší čas.
Osemfinálové dvojice máme za sebou. V hre zostalo najlepších osem reprezentácii. Bohužiaľ, medzi nimi už nefiguruje Slovensko, ktoré nestačilo na Nemecko.
8-4
Švajčiari si schuti zatrénovali a absolútne suverénne prešli cez Maďarsko. V poslednej jazde si zmerali sily Daniel Yule a Márton Kékesi, no o víťazovi bolo rozhodnuté už po niekoľkých metrov.
8-3
Wendy Holdenerová zajazdila o skoro tri sekundy lepší čas než Mariann Mimi Marotyová. Je tak jasné, že Švajčiarsko postúpi ďalej a vo štvrťfinále si zmeria sily s nemeckým kvartetom.
8-2
O švajčiarskom postupe zrejme nikto nepochybuje. Svoju kvalitu ukázal aj Ramon Zenhäusern, ktorý Daliborovi Šamšalovi nadelila takmer jeden a pol sekundy.
8-1
Denise Feierabendová získava prvý švajčiarsky bod. Maďarská reprezentantka Szonja Hozmannová nemala najmenšiu šancu a stratila na svoju rivalku viac než sekundu.
7-4
importantTak to je obrovská škoda! Veronika Velez-Zuzulová mohla spečatiť slovenský postup, no jej prehra sa ukázala byť rozhodujúcou. Linus Strasser jasne zdolal Andreasa Žampu, a tak Nemecko postupuje na základe lepšieho času.
7-3
Bohužiaľ, Veronika Velez-Zuzulová nepotvrdila úlohu favoritky. Lena Dürrová vyhrala s obrovským prehľadom a nevyzerá to s nami dobre. Andreas Žampa musí predviesť životný výkon.
7-2
Je to paráda. Nechceme byť škodoradostní, ale zaváhanie Alexandra Schmida nás potešilo. Nemec spadol pred menším skokom, a tak Adam Žampa napriek slabému úvodu získal pre Slovensko druhý bod.
7-1
Výborne! Petra Vlhová získava dôležitý bod pre naše farby. Bolo to však nesmierne tesné. Marina Wallnerová bojovala do posledných metrov, ale napokon v cieli stratila dve stotinky sekundy.
6-4
importantTak napokon to Francúzsko zvládlo. Alexis Pinturault získal druhý bod pre svoju krajinu a napokon v súčte najlepšieho ženského a mužského času sú na tom Kanaďania horšie len o štyri stotinky sekundy. Obrovská smola.
6-3
Krajina javorového listu ide do opätovného vedenia. Skúsená Erin Mielzynská doslova deklasovala Tessu Worleyovú, keď jej v cieli nadelila 77 stotín sekundy. Neľahká úloha tak čaká na Alexisa Pinturaulta.
6-2
Clement Noël napravil zaváhanie svojej kolegyne. Výrazne mu to ale uľahčil Phil Brown, ktorý spravil chybu, a tak svoju jazdu nedokončil. Kanada ale rozhodne nie je bez šance.
6-1
Majster sveta z Francúzska nezačína dobre. Adeline Baudová Mugnierová prvý bod pre krajinu galského kohúta nezískala, keďže Laurence St. Germainová bola rýchlejšia o necelé dve desatiny.
5-4
Filip Forejtek nedokončil svoju jazdu, a tak je český koniec realitou. Alex Vinatzer získava pre Taliansko rozhodujúci bod, a tak si favorit počká na lepšieho z ďalšej dvojice medzi Francúzskom a Kanadou.
5-3
Česko ešte zabojovalo. Martina Dubovská sa postarala o mierne prekvapenie. Chiara Costazzová nezvládla záverečný úsek trate, stratila 22 stotín sekundy, a tak ešte nespečatila taliansky postup.
5-2
Ondřej Berndt nemal najlepší štart, čím výrazne uľahčil pozíciu pre Riccarda Tonettiho. Český pretekár napokon svoju jazdu ani len nedokončil, a tak budú naši západní susedia zrejme čoskoro z hry von.
5-1
Česko-taliansky súboj sa začína lepšie pre krajinu z Apeninského polostrova. Irene Curtoniová sa dlho hľadala, ale Gabriela Capová nedokázala využiť nie najlepšiu jazdu talianskej favoritky. Prehrala o 0,18 sekundy.
4-4
Aspoň čestný bod sa pre výber olympijských športovcov z Ruska snažil získať Aleksandr Chorošilov. Ani to sa mu ale neporadilo. Leif Kristian Haugen potvrdil rolu favorita, a tak Nórsko postupuje po skóre 4:0.
4-3
Nórsko si už v predstihu zabezpečilo postup do štvrťfinálového kola. Kristin Lysdahlová mala drobný náskok, Jekaterina Tkačenková musela riskovať, ale napokon sa jej jazda skončila pádom.
4-2
Sebastian Foss-Solevåg získava pre najúspešnejšiu krajinu Hier XXIII. olympiády ďalší bod. Ivan Kuznecov nemal najmenšiu šancu a v cieli mu namerali čas o viac než dve sekundy horší.
4-1
Nórka Nina Haver-Løsethová sa v úvode sezóny trošku hľadala, no jej slalomová forma stúpa každým pretekom. Tímovú súťaž začína dobre, keď Ruske Anastasii Silantevovej nadelila viac než pol sekundu.
3-4
David Chodounsky, ktorý má české korene, dokázal vyhrať svoju jazdu, čím vyrovnal skóre na 2:2. Napokon ale v cieli nemôže byť šťastný, pretože v súčte najrýchlejšieho mužského a ženského času je na tom o 19 stotín lepšie Veľká Británia.
3-3
Patricia Manganová mala lepší štart než jej súperka. Napokon to ale nezvládla, a tak sa Veľká Británia dostáva blízko k postupu do štvrťfinále. V cieli sa teší Alexandra Tilleyová, ktorá vyhrala o šesť stotín.
3-2
Dave Ryding potvrdil úlohu favorita a vyrovnáva skóre. Expert na paralelný slalom si poradil s Američanom Nolanom Kasperom, ktorému v cieľovom priestore nadelil takmer dve desatiny.
3-1
Ďalšie osemfinále začali lepšie Spojené štáty americké, ktorým dnes chýba Mikaela Shiffrinová. Megan McJamesová v závere poriadne zabrala a Britku Charlie Guestovú zdolala o sedem stotiniek sekundy.
2-4
Aj posledná jazda švédsko-slovinského súboja bola tesná. Stefan Hadalin dlho bojoval o senzačný postup svojej krajiny, ale napokon ho Mattias Hargin predstihol o sedem stotín. Švédsko tak postupuje po výsledku 3:1.
2-3
To bolo tesné! Švédski fanúšikovia si teraz určite poriadne oddýchli. Frida Hansdotterová napokon získava dôležitý druhý bod, keď Anu Bucikovú zdolala o nepatrných jedenásť stotín sekundy.
2-2
Tentokrát vidíme pád na opačnej strane. Žan Kranjec neudržal stabilitu, a tak máme vyrovnané skóre. Prvý bod pre švédske farby zariadil expert na paralelný slalom a olympijský víťaz z klasického slalomu André Myhrer.
2-1
Druhý osemfinálový súboj sa prekvapujúco lepšie začína pre Slovinsko. Anna Swenn Larssonová bola rýchlejšia, v závere však spravila chybu, a tak darovala cenný bod pre Tinu Robnikovú.
1-4
Marco Schwartz dostal šancu. Za rozhodnutého stavu predviedol koncentrovanú jazdu a zdolal svojho súpera. Donghyun Jung zaostal o 77 stotín sekundy, a tak Rakúsko postupuje po výsledku 4:0.
1-3
Sohuj Gim sa o prekvapenie nepostarala, a tak je jasné, že prvým štvrťfinalistom je Rakúsko. Katharina Gallhuberová bola rýchlejšia o viac než sekundu, čím zarmútila domácich priaznivcov.
1-2
Michael Matt získava druhý bod pre favorita. Rakúšan mal obrovský náskok už po niekoľkých metrov. Dostal sa pod hranicu 20 sekúnd a absolútne nedal šancu domácemu Dong Woo Kimovi.
1-1
Katharina Liensbergerová v úvodnej jazde potvrdila úlohy favoritky a dostáva Rakúsko do vedenia. Youngseo Kang sa síce dlho držala, ale napokon bola pomalšia o 53 stotín sekundy.
ŠTART
Dnešná tímová súťaž družstiev sa práve začala. Ako prvý sa predstaví jeden z favoritov – Rakúsko. Napriek absencii Marcela Hirschera by naši západní susedia mali poľahky prejsť cez domácu Južnú Kóreu.
Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z poslednej medailovej disciplíny z alpského lyžovania v rámci Hier XXIII. olympiády v Pjongčangu. V tímových pretekoch sa predstaví aj slovenská reprezentácia, ktorá určite nie je bez šance na zisk cenného kovu.

VLANI ZÍSKALO SLOVENSKO STRIEBRO

Tímová súťaž sa jazdí len na vrcholových podujatiach typu majstrovstiev sveta či práve olympijských hier. Každá reprezentácia môže zapísať na súpisku šesticu pretekárov, pričom do konkrétneho kola zasiahne len štvorica. Sily si zmerajú v dvoch jazdách ženy a takisto aj muži. V prípade nerozhodného skóre rozhoduje o postupujúcom súčet časov lepšej ženskej a mužskej jazdy. Práve takáto situácia nastala aj na vlaňajšom svetovom šampionáte v St. Moritzi. Slovensko sa vďaka skvelým výkonom prebojovalo až do finále, v ktorom podľahlo Francúzsku o nepatrných osem stotín sekundy. Tradične výborné výkony podali Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová, ktoré neprehrali ani jednu svoju jazdu. Navyše, nášmu tímu chýbal Adam Žampa, ktorý sa nepríjemne zranil počas Super G.

BUDE SA NA ČO POZERAŤ

Slovensko sa dostalo do náročnej časti pavúka a prejsť do bojov o medaily nebude vôbec jednoduché. V osemfinále si zmeria sily s Nemeckom a v prípade úspechu by zrejme na nás čakal hviezdami nabitý výber Švajčiarska. Na krátkej trati sa však slalomové rozdiely zmenšujú. Tímu okolo trénera Mathiasa Bertholda chýba zranený Felix Neureuther a krajina helvétskeho kríža tesne pred začiatkom Hier prišla o Mélanie Meillardovú. Slovensko nastúpi s tým najlepším, čo momentálne má. Spomínaný ženský tandem doplnia bratia Žampovci, pričom v role žolíka je pripravený bojnický rodák Matej Falat. Poslednou členkou nášho tímu je Soňa Moravčíková. Oproti pôvodnému plánu nahradila Barbaru Kantorovú, ktorá si dnes na svahu roztrhla väzy v kolene. „Bude sa na čo pozerať. Dúfam, že sa super pôjde dievčatám Peti aj Veronike a že sa bude dariť aj nám chalanom,“ povedal Adam Žampa.

BEZ VIACERÝCH ZVUČNÝCH MIEN

Najväčším favoritom pretekov je Švédsko, ktoré budú zastupovať aj víťazi slalomových pretekov – Frida Hansdotterová a André Myhrer. Do bojov o cenné kovy bude chcieť zasiahnuť Švajčiarsko, ktoré má Wendy Holdenerovú a výbornú mužskú dvojicu Luca Aerni a Daniel Yule. Vďaka famóznym výsledkom Mikaely Shiffrinovej majú výhodné štartové číslo USA. Dnes sa však budú musieť zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy a takisto nenastúpi ani Lindsey Vonnová. Účasť v tímových pretekoch odmietli aj Rakúšan Marcel Hirscher či Nór Henrik Kristoffersen. Na majstrovstvách sveta sa tímová súťaž išla dovedna šesťkrát, pričom polovicu z nich vyhralo Rakúsko. Aj preto je najúspešnejšou lyžiarkou tejto disciplíny legendárna Michaela Kirchgasserová. Dvakrát sa tešili Francúzi a pokiaľ by vyhrali aj dnes, získali by prvú zlatú medailu pre krajinu galského kohúta z alpského lyžovania od Turína 2006.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 03:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slováci v tímovej súťaži o medaily nebojovali, vypadli už v osemfinále