Zuzulová skončila v Maribore štvrtá, stotinku za treťou

Veronika Zuzulová.
Veronika Zuzulová. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|27. jan 2013 o 09:51

Veronika Velez-Zuzulová po dvoch nevydarených slalomoch zašla v Maribore pekný výsledok. Skončila štvrtá, len stotina sekundy ju delila od pódiového umiestnenia.

Agentúrny servis bol o 17:16 nahradený autorským článkom.

KITZBUHEL/MARIBOR. Taliansky zjazdár Dominik Paris sa časom 1:57,56 min stal v sobotu v rakúskom Kitzbühele prekvapujúcim víťazom najťažšieho zjazdu Svetového pohára.

Druhý Kanaďan Erik Guay zaostal za ním o trinásť stotín sekundy, tretí bol Rakúšan Hannes Reichelt.

Favorizovaný Nór Svindal doplatil na priveľkú opatrnosť v hornej časti a v cieli bol desiaty. Paris predstihol Svindala v celkovom hodnotení zjazdu. Pre 23­ročného Parisa bol zjazd na Hahnenkamme iba tretím pódiovým umiestnením v kariére.

„Vyhrať v Kitzbühele je sen každého lyžiara. Mne sa splnil. Nechcel som tomu spočiatku uveriť. Najprv som nemal z jazdy až tak dobrý pocit, ale potom to vo mne naplno prepuklo. Veľmi sa teším,“ povedal víťaz pre rakúsku televíziu.

Sobotňajší obrovský slalom žien v Maribore vyhrala Američanka Lindsey Vonnová pred Slovinkou Mazeovou, ktorá si druhým miestom poistila malý glóbus za celkové prvenstvo v obrovskom slalome.

Vonnová stíha Moserovú

Lindsey Vonnová dosiahla už 59. triumf v SP, no len tretí v obrovskom slalome. Už len tri víťazstvá ju delia od historického rekordu Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej, ktorá v sedemdesiatych rokoch nazbierala dovedna 62 víťazstiev. Pre Vonnovú to bolo už 103. pódiové umiestnenie v kariére. Slovensko v obrovskom slalome nemalo zastúpenie.

„Pred mesiacom si všetci mysleli, že som šialená, keď som sa rozhodla pre pauzu. Cítila som, že moje telo nie je pripravené, ale po prestávke som stopercentne v poriadku. Pred pretekmi som absolvovala len tri tréningy obrovského slalomu. Trať nebola až taká zatočená, čo je mojou výhodu,“ povedala Vonnová.

Slovenská slalomárka Veronika Velez­Zuzulová si pred svetovým šampionátom v Schladmingu zvýšila sebavedomie. Za víťaznou Slovinkou Mazeovou prišla štvrtá.

Dvadsaťosemročnej Bratislavčanke ušlo šestnáste pódiové umiestnenie v kariére o jedinú stotinu sekundy.

„Trochu ma to hnevá. Na druhej strane som rada, že moja reakcia po dvoch predchádzajúcich vypadnutiach nebola taká, aby som jazdila na istotu o nejaké desiate miesto. Nebudem však vyplakávať pre jednu stotinu. Idem ďalej,“ citovala Velez Zuzulovú agentúra SITA. Ďalšia slovenská zjazdárka sedemnásťročná Petra Vlhová 46. časom nepostúpila do druhého kola.

Žampovci nepostúpili

Podobne skončili už v prvom kole nedeľňajšieho slalomu v Kitzbühele bratia Adam a Andreas Žampovci.

Víťazom slalomu sa stal Rakúšan Marcel Hirscher, Chorvát Ivica Kostelič triumfoval v klasickej kombinácii sobotňajšieho zjazdu s nedeľným slalomom.

Výsledky

1. Tina Mazeová (Slovin.) 1:33,68 min,

2. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,86,

3. Kathrin Zettelová (Rak.) +1,13,

4. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +1,14,

5. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +1,53,

6. Irene Curtoniová (Tal.) +1,62,

7. Nicole Hospová (Rak.) +1,92,

8. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,93,

9. Nathalie Eklundová (Švéd.) +2,09,

10. Wendy Holdenerová (Švaj.) +2,10,

...

46. Petra Vlhová (SR) +3,76 - nepostúpila do 2. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová skončila v Maribore štvrtá, stotinku za treťou