Zuzulová sa opäť zlepšila, v obrovskom slalome skončila deviata

Veronika Zuzulová
Veronika Zuzulová (Autor: SITA)
SITA|5. jan 2010 o 19:12

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová obsadila 9. miesto v utorkovom obrovskom slalome FIS v rakúskom Innerkremse.

INNERKREMS.

Na rovnakom mieste a na podujatí rovnakej kategórie bola v pondelok trinásta. Zuzulová absolvovala oba obrovské slalomy v krátkom slede po nedeľňajšom slalome Svetového pohára v Záhrebe, kde ju klasifikovali na 15. mieste a získala tam svoje prvé body v tomto seriáli v aktuálnej sezóne.

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka dokončila tri súťažné podujatia po sebe bezmála po dvoch rokoch. Vtedy si po skvelom finiši v sezóne 2007/08 napokon vybojovala bronzovú priečku v celkovom hodnotení Svetového pohára v slalome.

Medzitým aj vinou častých zranení a chorôb "vypadávala" z trate často už v prvých kolách. Utorkovou víťazkou v Innerkremse sa v konkurencii 128 pretekárok stala Francúzka Anne-Sophie Barthetová. Zuzulová za ňou zaostala o 3,12 sekundy.

Najbližší slalom v seriáli Svetového pohára má slovenská zjazdárka naplánovaný 12. januára v rakúskom Flachau, ešte predtým však zrejme otestuje svoju formu v dvoch "fisových" slalomoch v inom rakúskom stredisku St. Johann im Pongau 7. a 8. januára.

Výsledky
Obrovský slalom FIS - ženy: 1. Anne-Sophie Barthetová (Fr.) 2:19,63 min (1:09,66 + 1:09,97), 2. Margaret Altacherová (Rak.) a Ramona Siebenhoferová (Rak.) +0,74,... 9. Veronika Zuzulová (SR) +3,12 (1:10,90+1:11,85).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová sa opäť zlepšila, v obrovskom slalome skončila deviata