Zuzulová bude pauzovať štyri týždne

Veronika Zuzulová by sa mala objaviť na lyžiach o mesiac.
Veronika Zuzulová by sa mala objaviť na lyžiach o mesiac. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. nov 2009 o 09:50

Veronika Zuzulová absolvovala v stredu vyšetrenie magnetickou rezonanciou a jej otec mal podľa vlastných slov tú najlepšiu správu.

BRATISLAVA. Veronika Zuzulová absolvovala v stredu vyšetrenie magnetickou rezonanciou a jej otec mal podľa vlastných slov "tú najlepšiu správu".

Teda 4-týždňovú pauzu so spásou olympijskej sezóny, do ktorej by sa mali zmestiť aspoň dva slalomy Svetového pohára.

Slovenská zjazdárska reprezentantka sa vyšetreniu podrobila v piatok v Trnave. "Tam to vybavil pán doktor Stanislav Mikuška a spolu s tamojšími lekármi to aj vyhodnotil," informoval TASR Timotej Zuzula, ktorého posádka viezla špecialistu z Trnavy na jeho pracovisko na bratislavských Kramároch. Mikuška potvrdil svoju prvú diagnózu o natiahnutom väze v ľavom kolene: "Presne to je natiahnutý postranný krížny väz s okolitými úponmi a svalmi. Teda nič nie je natrhnuté, iba je to trochu naliate."

Po mesiaci bude už naplno trénovať

Zuzulovej piatkový pád na tréningu slalomu v coloradskom Friscu tak nebol problém ako taký. Sama priznala, že cítila skôr udretú ruku a koleno ju začalo trápiť až v noci, medzitým dokonca naplno trénovala. "Mechanizmus úrazu bol iný. Zachytila bránku špičkou lyže a k natiahnutiu došlo v dôsledku toho, že lyža nepustila von jej nohu. Teraz bude mať týždeň pokoj a postupne začne zaťažovať. Po štyroch týždňoch by už mohla naplno trénovať," zdôraznil Mikuška.

Zuzula ako šéf malého lyžiarskeho tímu to vidí nádejne. Medzisviatočný slalom SP v Lienzi pravdepodobne ešte nie, ale so šancou na ponovoročnú klasiku v Záhrebe. Ak sa nič neskomplikuje, nočný slalom 12. januára vo Flachau by mal byť v pohode a olympijskou generálkou vo Veronikinej obľúbenej alpskej disciplíne bude 17. januára Maribor.

((zuzula))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová bude pauzovať štyri týždne