Stromkovej vstup do sezóny nevyšiel, v kvalifikácii slopestyle skončila na 28. mieste

Účasť slovenskej akrobatickej lyžiarky Zuzany Stromkovej na ZOH je po operácii ramena neistá.
Účasť slovenskej akrobatickej lyžiarky Zuzany Stromkovej na ZOH je po operácii ramena neistá. (Autor: TASR)
TASR|26. aug 2017 o 07:22

Slovenka za finálovou osmičkou výrazne zaostala.

CARDRONA. Slovenskej akrobatke na lyžiach Zuzane Stromkovej nevyšiel v piatok (v sobotu ráno SELČ) vstup do olympijskej sezóny Svetového pohára. V novozélandskom stredisku Cardrona obsadila v kvalifikácii disciplíny slopestyle až 28. miesto, ďaleko od 8-členného finále.

Najlepší bodový rezultát dosiahla Estónka Kelly Sildaruová, podarilo sa jej to v druhom kole (92,80). Na postup do nedeľňajšieho vrcholu súťaže bolo treba o desať bodov menej, ale aj táto méta zostala 27-ročnej Slovenke vzdialená.

Stromková, ktorá v slopestyle skončila v minulej sezóne Svetového pohára celkovo na šestnástom mieste, dostala v prvej kvalifikačnej jazde známku 25 a v druhej iba 20,80.

Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní bude bojovať o svoju druhú účasť na zimných olympijských hrách, v roku 2014 skončila na 20. mieste.

V pretekoch Svetového pohára má desať umiestnení v prvej desiatke (dvakrát Big Air), ale ani raz na stupňoch. Avšak na pódium sa jej podarilo vystúpiť na MS v roku 2015 a bronzová medaila je jej doterajší životný úspech.

Elitný sezónny seriál po ouvertúre v Austrálii bude pokračovať až v novembri mestskými pretekmi v Kodani. Na programe je Big Air, diciplína, v ktorej Stromková prenikla vlani a skončila celkovo na 9. mieste. Ďalšia súťaž v slopestyle je v závere novembra v rakúskom Stubai.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Stromkovej vstup do sezóny nevyšiel, v kvalifikácii slopestyle skončila na 28. mieste