Rehák Štefečeková si vystrieľala bronz aj olympijskú miestenku do Paríža

Zuzana Rehák Štefečeková.
Zuzana Rehák Štefečeková. (Autor: TASR)
Sportnet|28. sep 2022 o 14:15 (aktualizované 28. sep 2022 o 15:05)

Slovenka skončila tretia vo finále trapu na MS v Osijeku.

OSIJEK. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala bronz v disciplíne trap na majstrovstvách sveta v chorvátskom Osijeku a pridala k nemu v predstihu aj olympijskú miestenku pre Slovensko do Paríža 2024.

Pred mesiacom sa slovenskej strelkyni nepodarilo v cyperskej Larnake prebojovať do finále, ale v Chorvátsku si všetko vynahradila.

Získala už siedmu medailu z majstrovstiev sveta. Šesť si vybojovala v trape (dve zlaté, striebornú a tri bronzové), jednu v mix trape s Erikom Vargom (zlatú).

„Vedela som, že sú tu štyri miestenky. Nedávala som si však cieľ olympijskú miestenku, nechcela som sa do toho tlačiť... Chcela som byť na konci spokojná, a musím povedať, že aj som. Splnila som to, čo som chcela,“ povedala Zuzana Rehák Štefečeková pre Športové centrum polície.

Slovenka potvrdila v Osijeku dobrú formu už v kvalifikácii, ktorú vyhrala, keď trafila 122 terčov zo 125. Do finále nastúpili aj Číňanka Wangová, Francúzka Cormenierová, Austrálčanky Skinnerová a Scanlanová, Portugalčanka De Barrosová, Španielka Galvezová a Dmitrijenková z Kazachstanu.

Rehák Štefečeková ako jediná trafila všetkých 25 terčov a suverénne postúpila do užšieho finále, kde strieľali od nuly už len štyri strelkyne. V tej chvíli už mala olympijská víťazka z Tokia vo vrecku miestenku na parížsku olympiádu.

Superfinále však nezačala rodáčka z Nitry dobre. V prvej sérii minula z piatich až dva terče. Mýlili sa aj súperky a ako prvá opustila súboj o medaily Austrálčanka Skinnerová. Rehák Štefečeková potom minula aj terč číslo 15, 19 a 23 a po odstrieľaní 25 terčov skončila na bronzovej pozícii.

„Pred semifinále tam boli obrovské nervy, pretože som vedela, že postup do finále znamená olympijskú miestenku do Paríža, takže bol obrovský stres. Ani v najlepšom sne som nepočítala som s tým, že to bude čistá ´dvadsaťpäťka´.

Začali sme sa tešiť, že letenky do Paríža už máme, ale tiež sme si vraveli, že treba zostať nohami na zemi, pretože nás čaká finále. V ňom to už z mojej strany nebolo maximum, chcela som nevypadnúť ako prvá. Teším sa z medaily, je jedno, aká je jej farba,“ dodala Rehák Štefečeková.

Prvý svetový šampionát v pozícii kouča absolvoval so Slovenkou Hubert Andrzej Olejnikm, ktorý vystriedal úspešného trénera Branislava Slamku.

Zlato si vybojovala Francúzka Cormenierová, striebro Španielka Galvezová.

Medzi mužmi nepostúpil do vyraďovačky ani jeden z trojice Slovákov - Erikovi Vargovi chýbali dve rany (118) a klasifikovali ho na 29. pozícii, Marián Kovačócy skončil na 53. mieste (116) a Michal Slamka na 75. stupienku (113).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Rehák Štefečeková si vystrieľala bronz aj olympijskú miestenku do Paríža