Slovenky spoznali súperky na ME, v tíme vládne veľká spokojnosť

Volejbalistky Slovenska.
Volejbalistky Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|20. máj 2021 o 20:52 (aktualizované 20. máj 2021 o 21:48)

Na šampionáte sa predstavia piaty raz.

BELEHRAD. Slovenské volejbalistky sa na tohtoročných majstrovstvách Európy predstavia v C-skupine. V Zadare sa stretnú s domácimi Chorvátkami, Taliankami, Bieloruskami, Maďarkami a Švajčiarkami.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Belehrade.

Šampionát, ktorý sa začne 14. augusta a potrvá do 4. septembra, sa po dvoch rokoch opäť uskutoční v štyroch krajinách a s 24 účastníkmi. Okrem Chorvátska v Srbsku, Bulharsku a Rumunsku.

Do osemfinále preniknú z každej skupiny štyri najlepšie družstvá, Slovenky v prípade postupu čaká sťahovanie do Belehradu a v osemfinále súper z A-skupiny. Informoval o tom web Slovenskej volejbalovej federácie svf.sk.

Slovensko bolo vyžrebované v čase 41:55 min 

Hráčky si priali hrať v Chorvátsku 

So žrebom je veľmi spokojný reprezentačný tréner Marco Fenoglio. Podľa jeho slov ide o hrateľnú skupinu, z ktorej sa dá postúpiť. 

"Vyhli sme sa viacerým silným súperom a keď budeme v kompletnom zložení, tak máme šancu rovnako ako pred dvoma rokmi postúpiť do osemfinále, čo bude naším cieľom. Teším sa opäť na súboj s mojím rodným Talianskom, ktoré patrí k najlepším tímom na svete.

Určite sa dá hrať aj s domácim Chorvátskom. Bielorusko a Švajčiarsko sme zdolali na ME v Bratislave a Maďarsko je kvalitný tím, ale veríme si. Máme šancu dosiahnuť výborný výsledok, budúcnosť je v našich rukách," povedal pre SVF. 

Kapitánka Barbora Koseková aj smečiarka Nikola Radosová si priali, aby Slovenky odohrali základnú skupinu v Chorvátsku. Zhodnotili ju ako prijateľnú. 

"Keď nás do nej vyžrebovali, všetci sme sa veľmi potešili. Cieľ bude určite postup zo skupiny, myslím si, že máme dobré šance a navyše sa tešíme z toho, že hráme v peknom meste Zadare.

Poznám dievčatá z Maďarska, Švajčiarsko a Bielorusko poznáme z domáceho šampionátu a proti Taliankam sme tiež už mali tú česť hrať. Domáce Chorvátky budú tiež určite silné a patriť k favoritom, ale myslím si, že si na ne môžeme veriť a pokúsime sa uhrať dobré výsledky," povedala Radosová. 

Doma dosiahli historický úspech

Každý z hostiteľov ME si pred žrebom mohol vybrať do skupiny jeden tím, Chorvátsko si zvolilo Taliansko. Zostávajúcich 16 účastníkov rozdelili do štyroch košov podľa umiestnenia v rebríčku CEV, Slovenky išli do osudia z druhého koša.

Slovenské volejbalistky sa na ME predstavia piatykrát v ére samostatnosti (2003, 2007, 2009, 2019, 2021), v kvalifikačnej skupine bez prehry nechali za sebou Fínky, Čiernohorky a Kosovčanky.

Pred dvoma rokmi dosiahli zverenky trénera Marca Fenoglia na domácom šampionáte v Bratislave historický úspech postupom do osemfinále a v konečnom poradí obsadili 12. miesto.

Základné skupiny ME žien 2021:

A-skupina (Belehrad/Srb.): Srbsko, Azerbajdžan, Rusko, Belgicko, Francúzsko, Bosna a Hercegovina

B-skupina (Plovdiv/Bul.): Bulharsko, Poľsko, Nemecko, Španielsko, Česko, Grécko

C-skupina (Zadar/Chor.): Chorvátsko, Taliansko, Bielorusko, Slovensko, Maďarsko, Švajčiarsko

D-skupina (Kluž/Rum.): Rumunsko, Turecko, Holandsko, Ukrajina, Fínsko, Švédsko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky spoznali súperky na ME, v tíme vládne veľká spokojnosť