Žreb Australian Open: Lacko proti Federerovi, Becka čaká Murray

TASR|14. jan 2011 o 08:39

Slovenský tenista Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti druhému nasadenému Federerovi.

MELBOURNE. Slovenský tenista Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti druhému nasadenému obhajcovi titulu Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. Piatkový žreb neprial ani Karolovi Beckovi, ktorý si v úvodnom kole zmeria sily s piatym nasadeným vlaňajším finalistom Škótom Andym Murraym.

Daniela Hantuchová sa v 1. kole ako nasadená dvadsaťosmička stretne s Ruskou Reginou Kulikovovou, Dominika Cibulková si v pozícii turnajovej dvadsaťdeviatky skríži rakety s Nemkou Angelique Kerberovou. Z trojice Sloveniek v hlavnej súťaži žreb najmenej žičil Magdaléne Rybárikovej, ktorú čaká nasadená dvadsiatka Estónka Kaia Kanepiová.

Lacko sa na úvodnom turnaji sezóny v katarskej Dauhe stretol v 2. kole so svetovou jednotkou Španielom Rafaelom Nadalom, s ktorým prehral až po trojsetovom boji, pričom v druhom dejstve mu uštedril "kanára". V Melbourne Parku ho čaká rekordér v počte grandslamových titulov. "Nemám k tomu veľmi čo povedať. Na úvod sezóny sú to veľmi prísne žreby. V Dauhe Rafa, teraz Roger," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista.

Ani Becka, ktorý sa dostal priamo do hlavnej súťaže namiesto zraneného Španiela Juana Carlosa Ferrera, žreb príliš nepotešil. "Murray je na úvod veľmi ťažkým súperom, ale k Lukášovi bol žreb ešte nemilosrdnejší, keď mu prisúdil Federera. Proti Murraymu nemám čo stratiť, môžem iba prekvapiť," povedal Beck.

Hantuchová sa s Kulikovovou vo vzájomnom zápase ešte nestretla. Slovenska jednotka vlani v Melbourne postúpila vo dvojhre do 3. kola, kde prehrala s Číňankou Na Li, jej maximom je semifinále z roku 2008. Cibulková má s Kerberovou priaznivú bilanciu 1:0, v roku 2008 na Roland Garros ju na parížskej antuke zdolala hladko v dvoch setoch. Rybáriková s Kanepiovou zatiaľ proti sebe ešte nehrali.

Nasadenou jednotkou v ženskej dvojhre je Dánka Caroline Wozniacka, ktorá v 1. kole nastúpi proti Argentínčanke Gisele Dulkovej. Najväčším šlágrom bude duel dvoh bývalých svetových jednotiek - tretej nasadenej Belgičanky Kim Clijstersovej a Rusky Dinary Safinovej. Pre zranenie chodidla sa v Melbourne nepredstaví obhajkyňa titulu Američanka Serena Williamsová. Najvyššie nasadený tenista v mužskej dvojhre Nadal odštartuje svoje účinkovanie na Australian Open súbojom proti Brazílčanovi Marcosovi Danielovi. Magnetom bude duel medzi miláčikom domácich tribún Lleytona Hewittom a Argentínčanom Davidom Nalbandianom.

Žreb slovenských tenistov v 1. kole Australian Open:

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Roger federer (2-Švajč.) - Lukáš LACKO (SR)

Andy Murray (5-V. Brit.) - Karol BECK (SR)

Ženy - dvojhra - 1.- kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (28-SR) - Regina Kulikovová (Rus.)

Dominika CIBULKOVÁ (29-SR) - Angelique Kerberová (Nem.)

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Kaia Kanepiová (20-Est.)

Dvojhra - kvalifikácia - 1. kolo:

Zuzana Kučová (SR-4) - Kumiko Iidžimová (Jap.) 6:2, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Žreb Australian Open: Lacko proti Federerovi, Becka čaká Murray