Zranený brazílsky pilot Massa by už v nedeľu mohol byť doma v Monte Carle

TASR|30. júl 2009 o 13:43

Jazdec formuly 1 Felipe Massa by mohol osem dní po havárii na okruhu Hungaroring pri kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska s veľkou pravdepodobnosťou už najbližšiu nedeľu opustiť nemocnicu v Budapešti.

Budapešť.

Ozdravovací proces brazílskeho pilota tímu Ferrari prebieha po operácii, nutnej kvôli ťažkým zraneniam hlavy, naďalej veľmi dobre. "V nedeľu by sa Massa mohol vrátiť do svojho bytu v Monte Carle," oznámil jeho osobný lekár Dino Altmann.

Massovo Ferrari minulú sobotu na štvrtej zákrute Hungaroringu vyletelo z trate a takmer v plnej rýchlosti nabúralo do pneumatikového valu. Príčinou straty kontroly nad monopostom bola pružina s hmotnosťou 800 gramov od kolesa voza jeho krajana Rubensa Barrichella, ktorá Massu zasiahla do prilby.

Brazílčan na chvíľu mieril kolmo do bariéry, no v rýchlosti okolo 190 km za hodinu dokázal trochu zmierniť náraz. Jazdca museli záchranári vyslobodzovať z vozidla, predtým ho však na mieste približne 10 minút ošetrovali. Sanitka ho okamžite previezla do zdravotného strediska okruhu a helikoptéra neskôr do nemocnice.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Zranený brazílsky pilot Massa by už v nedeľu mohol byť doma v Monte Carle