Po páde v super-G sa sezóna skončila pre dve veľké súperky Vlhovej

Predmetný pád Sofie Goggiovej.
Predmetný pád Sofie Goggiovej. (Autor: AP/Marco Tacca)
TASR|9. feb 2020 o 15:50

Úrazy sa stali v Garmisch-Partenkirchene.

GARMISCH PARTENKIRCHEN. Talianska zjazdárka Sofia Goggiová si v nedeľňajšom super-G Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene zlomila ruku a musí predčasne ukončiť sezónu.

Goggiová spadla so štartovým číslom 11 tesne pred jazdou slovenskej reprezentantky Petry Vlhovej. V rýchlosti viac ako 100 km/h vrazila rukou do bránky a skončila v bezpečnostnej sieti.

Do cieľa síce prišla sama, ale následne ju museli previezť do nemocnice, informovala agentúra DPA.

Dvadsaťsedemročnej olympijskej víťazke v zjazde diagnostikovali zlomeninu vretennej kosti na ľavej ruke a ešte v nedeľu sa podrobila operácii. Goggiová sa podľa prvých informácií bude zo zranenia zotavovať šesť týždňov.

Ani nemecká zjazdárka Viktoria Rebensburgová už v tejto sezóne nebude súťažiť. Pri páde v nedeľňajšom super-G v Garmisch-Partenkirchene utrpela zlomeninu krčka ľavej píšťaly. Operácia v jej prípade nie je nutná, no nedobrovoľná prestávka potrvá osem týždňov.

"Samozrejme, je to smutné, že mám sezónu za sebou. Ale mala som šťastie v nešťastí. Väzy vydržali a som si istá, že po rehabilitácii budem môcť opäť rýchlo jazdiť," citovala slová 30-ročnej Rebensburgovej agentúra SID.

Víťazka sobotňajšieho zjazdu v strednej časti so štartovým číslom sedem zaváhala a spadla. Preteky na chvíľu prerušili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Po páde v super-G sa sezóna skončila pre dve veľké súperky Vlhovej