Nóri ovládli tímovú paralelnú súťaž v Soldeu, vo finále zdolali Švajčiarov

Finále svetového pohára v paralelnom zjazde v Soldeu.
Finále svetového pohára v paralelnom zjazde v Soldeu. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. mar 2023 o 13:15

Tretiu priečku obsadili Rakúšania.

BRATISLAVA. Reprezentanti Nórska sa stali víťazmi prvej a zároveň jedinej tímovej paralelnej súťaže tejto sezóny v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

V andorrskom Soldeu bolo v hre iba šesť družstiev, pričom Švajčiari a Rakúšania začínali až v semifinále.

Nórsky štvorčlenný výber v zložení Thea Louise Stjernesundová, Rasmus Windigstad, Maria Therese Tvibergová a Timon Haugan vo finále zdolal Švajčiarov iba zásluhou lepších časov.

Stjernesundová v prvej jazde dosiahla o 52 stotín sekundy lepší čas ako Camille Rastová, no v druhej si Livio Simonet poradil s Windigstadom o 0,37 sekundy a bolo 1:1.

Andrea Ellenbergerová potom triumfovala nad Tvibergovou o 33 stotín a rozhodovala až záverečná jazda. V nej Haugan zdolal Semyela Bissiga a to Nórom stačilo na celkový triumf.

Švajčiari tak neobhájili prvenstvo z vlaňajšieho finále SP vo francúzskom Méribeli, Nóri po striebre z februárových MS rovnako v Méribeli tentokrát nenašli premožiteľov.

Vo štvrťfinále Nemci zdolali Talianov 3:1 a Nóri triumfovali nad domácimi Andorrčanmi hladko 4:0.

V semifinále Švajčiari postúpili cez Nemcov (2:2) až na základe lepších časov, Nóri si poradili s Rakúšanmi (3:1). V súboji o 3. priečku Rakúšania zdolali Nemcov hladko 4:0.

Piatková tímová paralelná súťaž predchádzala víkendovému vyvrcholeniu celého seriálu SP. V sobotu sú v Soldeu na programe slalom žien a obrovský slalom mužov, v nedeľu slalom mužov a obrovský slalom žien. V akcii bude aj Petra Vlhová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Nóri ovládli tímovú paralelnú súťaž v Soldeu, vo finále zdolali Švajčiarov