Vlhová si musela na štart počkať, zdolala však rakúsku špecialistku

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. jan 2022 o 12:19

Pozrite si Vlhovej jazdu v sobotňajšom zjazde v Zauchensee.

ZAUCHENSEE. Na štarte bola o niečo dlhšie ako očakávala. S číslom šesť sa na trať mala pustiť po Talianke Sofii Goggiovej, ale najväčšia favoritka nečakane spadla. Preteky tak museli byť prerušené, tesne pred štartom Slovenky.

Na trati sa čas víťazky malého krištáľového glóbusu za slalom porovnal s Nemkou Kirou Weidleovou, ktorá bola v tom čase na líderskej pozícii.

V polovici trate na tom bola Vlhová veľmi dobre. Strácala len 71 stotín a dobre jej vyšiel aj jeden zo skokov na zjazdovej v rakúskom stredisku Zauchensee.

Potom jej však začali dochádzať sily a spravila aj veľkú chybu. Tá ju stála najväčšiu časovú stratu. Napokon z toho bolo v cieli manko viac ako dve sekundy.

"Je vidno, že je to prvý Petrin zjazd v sezóne. Je cítiť neistotu z jej jazdy, čo je pochopiteľné. Tiež treba povedať, že dnešný zjazd nemôžeme radiť medzi najľahšie, keďže je v ňom naozaj všetko," povedala Veronika Velez-Zuzulová.

Vlhová síce o najlepšie priečky nebojovala, ale napríklad zdolala rakúsku špecialistku na rýchlostné disciplíny Tamaru Tipplerovú. V cieli bola spokojná.

"Pre mňa je to ako tréning. Každú jazdu sa snažíme vylepšiť a ísť rýchlejšie. Tentokrát som sa zlepšila, čo ma teší. Musíme ísť však postupne, pretože je ťažké jazdiť prakticky bez tréningu," povedala Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová si musela na štart počkať, zdolala však rakúsku špecialistku