Stihlo štartovať len deväť lyžiarov. Zjazd v Saalbachu zrušili, podmienky neboli férové

Stredisko Saalbach-Hinterglemm.
Stredisko Saalbach-Hinterglemm. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. mar 2021 o 13:25

Na vedúcom mieste bol Paris.

SAALBACH-HINTERGLEMM. Piatkový zjazd Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom stredisku Saalbach-Hinterglemm museli zrušiť pre nepriaznivé počasie.

Aj po hodinovom prerušení sa na svahu stále držala hmla a husto snežilo, organizátori za takejto situácie nedokázali garantovať férové podmienky.

Jury prerušila súťaž po odjazdení prvých deviatich pretekárov.

V tom čase viedol Talian Dominik Paris pred dvojicou domácich lyžiarov Vincentom Kriechmayrom (+0,07 s) a Matthiasom Mayerom (+0,65).

Dôvodom bolo silnejúce sneženie, ktoré najmä v spodnej časti výrazne spomaľovalo trať a znižovalo viditeľnosť. Jury najprv rozhodla o prerušení do 12.30 h, potom odložila verdikt na 13.00.

Keďže sa počasie neumúdrilo, rozhodla, že sa v súťaži pokračovať nebude.

"Zjazdovka je zahalená v hmle. Za takýchto podmienok by nebolo fér pokračovať. Bolo by to stále viac a viac nebezpečné," povedal Mayer pre ORF.

Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

Piatková súťaž mala byť náhradou za zrušený zjazd vo Wengene. V sobotu je v Saalbachu-Hinterglemme na programe ďalší zjazd, prognóza počasia je oveľa lepšia. V nedeľu sa uskutoční super-G.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Stihlo štartovať len deväť lyžiarov. Zjazd v Saalbachu zrušili, podmienky neboli férové