Bol to nevyužitý potenciál. Môj výkon? Úprimne, nič moc, tvrdí Vlhová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|26. feb 2022 o 12:43

Slovenka získala len dva body.

BRATISLAVA, CRANS MONTANA. V cieli bola riadne zadýchaná. Na chvíľu vyplazila jazyk, pričom na tvári mala neutrálny výraz.

Petra Vlhová skončila v zjazde Svetového pohára v Crans Montane na 29 mieste. Do celkového poradia si pripísala dva body.

Na americkú lyžiarku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá vynecháva oba víkendové zjazdy, znížila stratu v celkovom hodnotení Svetového pohára na pätnásť bodov.

Vo švajčiarskom stredisku zvíťazila Češka Ester Ledecká. Druhá skončila Nórka Ragnhild Mowinckelová a tretia Cornelia Huetterová z Rakúska.

V nedeľu je na programe aj druhý zjazd. Ak v ňom slovenská lyžiarka skončí prinajhoršom šestnásta, dostane sa na čelo v hodnotení Svetového pohára.

Môže zobrať veľké body

Vlhovej cieľom v technických disciplínach sú víťazstvá, prinajhoršom pódiové umiestnenia. V rýchlostných disciplínach je spokojná, ak skončí v elitnej desiatke.

V zjazde v Crans Montane však mala zrejme aj väčšie ambície.

„Tento zjazd jej vyhovuje a môžeme tam ísť slušné jazdy a zobrať veľké body,“ priznal Matej Gemza, ktorý je asistentom Vlhovej hlavného trénera Maura Piniho.

V Crans Montane skončila v zjazde už trikrát v elitnej desiatke. Vlani bola štvrtá a siedma, predvlani štvrtá. Technickú zjazdovku si často chválila.

„Na tomto kopci sa cítim veľmi istá. Viem, čo mám kedy urobiť. Každý rok postavia podobnú trať,“ vravela Slovenka vlani po štvrtom mieste.

Môj výkon? Úprimne, nič moc

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bol to nevyužitý potenciál. Môj výkon? Úprimne, nič moc, tvrdí Vlhová