Vlhovú nezastavilo ani zaváhanie. V Lienzi ju zdolala iba Worleyová

Petra Vlhová sa teší po obrovskom slalome v Lienzi 2021.
Petra Vlhová sa teší po obrovskom slalome v Lienzi 2021. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|28. dec 2021 o 13:57 (aktualizované 28. dec 2021 o 14:31)

Vlhová sa posunula zo 4. priečky po úvodnom kole.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lienz (Rakúsko)

Ženy - obrovský slalom, 1.+2. kolo:

1.

Tessa Worleyová

Francúzsko

2:03,88 min

2.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,30 s

3.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,38 s

4.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,64 s

5.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,83 s

6.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 1,10 s

LIENZ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v utorňajšom obrovskom slalome Svetového pohára na druhom mieste.

V rakúskom Lienzi ju zdolala jedine víťazná Francúzka Tessa Worleyová o 30 stotín sekundy. Tretia bola Švédka Sara Hectorová (+ 0,38 s).

Vlhová predviedla v 2. kole kvalitnú jazdu, ale tesne pred cieľom zaváhala a stratila čas. Napriek tomu sa dostala na pódium.

Tridsaťdvaročná Worleyová slávila pätnáste víťazstvo a 33. pódiové umiestnenie na podujatiach prestížneho seriálu. Všetky má na konte v tejto disciplíne, v ktorej je aj dvojnásobná majsterka sveta.

Vlhová dosiahla už 49. pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári v kariére. Vyšvihla sa naň zo štvrtej priečky po prvom kole.

Vlhová: Snažila som sa viac riskovať

"Som veľmi spokojná, konečne som opäť na pódiu aj v obrovskom slalome. Snažila som sa v druhom kole zlepšiť, podala som veľmi dobrý výkon, stačilo na druhé miesto, z čoho sa veľmi teším," povedala 26-ročná Slovenka pre RTVS.

Priebežné poradia vo Svetovom pohári

"Snažila som sa viac riskovať, aj keď som nevidela pod nohy. Neriešila som, že niektoré miesta sú rozbité. Ku koncu som mala namále, brány sa mi len mihali, som rada, že som to ustála," dodala.

Do štartovej listiny sa po ochorení COVID-19 vrátili Novozélanďanka Alice Robinsonová, ktorá uzavrela elitnú žrebovanú sedmičku, a Rakúšanka Katharina Liensbergerová.

Naopak, po pozitívnych testoch na koronavírus chýbali líderka celkového poradia Svetového pohára Mikaela Shiffrinová z USA, Poľka Maryna Gasienicová-Danielová a naďalej aj Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

Vlhová záver len tak-tak ustála

Druhé kolo bolo postavené omnoho rytmickejšie než prvé, na lyžiarky však okrem sťaženej viditeľnosti čakala vo vrchnej časti aj nástraha v podobe ryhy z prvého kola.

Dobre si s tým poradila Talianka Federica Brignoneová, ktorá útočila z dvanástej priečky a najrýchlejšou druhou jazdou sa vyšvihla až na štvrtú pozíciu.

Z kresla vedúcej ženy ju odsunula až Vlhová, ktorá išla maximálne agresívne a väčšinu trate aj kompaktne.

Do záverečnej pasáže si priviezla značnú rýchlosť, ktorú musela v posledných bránkach korigovať a vďaka svojim fyzickým parametrom to len tak-tak ustála.

Hectorovú prekonala o tesných osem stotiniek, ale Worleyová si vedúcu pozíciu pomerne pohodlne ustrážila, hoci ani ona sa nevyhla menším chybám.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovú nezastavilo ani zaváhanie. V Lienzi ju zdolala iba Worleyová