Shiffrinová útočí na rekord, Vlhová je ďaleko aj od pódiových priečok

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu v talianskom Kronplatzi.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu v talianskom Kronplatzi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|24. jan 2023 o 10:55 (aktualizované 24. jan 2023 o 11:50)

Petra Vlhová stratila na líderku viac ako sekundu.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kronplatz

Ženy - obrovský slalom, 1. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

58,72 s

2.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,13 s

3.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,27 s

4.

Valérie Grenierová 

Kanada

+ 0,76 s

5.

Paula Moltzanová

USA

+ 0,84 s

6.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,01 s

KRONPLATZ. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová má veľkú šancu na to, aby v Kronplazti utvorila nový rekord v počte víťazstiev vo Svetovom pohári.

V prvom kole obrovského slalomu dosiahla v talianskom stredisku najlepší čas a potvrdila svoju vynikajúcu formu počas celého priebehu sezóny.

Petra Vlhová figuruje vo výsledkovej listine na šiestej pozícii s pomerne veľkou stratou nielen na svoju hlavnú rivalku, ale aj na pódiové priečky.

Shiffrinová využila fakt, že trať prvého kola staval americký tréner Mike Day.

O 13 stotín za ňou zaostala Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová a priebežné poradie na stupňoch víťaziek dopĺňa domáca Federica Brignoneová.

Zaujímavosťou je, že v druhom kole, ktoré sa začína o 13.30 h, bude mať rovnakú výhodu Vlhová, pretože trať postaví švajčiarsky tréner Mauro Pini.

Pretekárkam komplikovalo jazdu mierne sneženie, no viditeľnosť na zjazdovke Erta bola dobrá. Vlhová so štartovým číslom 3 mala slabší úvod.

V strmej časti svoju stratu korigovala, no v spodnej časti nabrala ďalšie manko. Pred slovenskú lyžiarku sa dostali okrem spomenutých lyžiarok ešte aj Kanaďanka Valerie Grenierová a Američanka Paula Moltzanová.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu v Kronplatzi

"Stratila v hornej aj v dolnej časti. Nehýbala sa správnym smerom a naberala stratu. Inak bola trať postavená jednoducho, sneh bol výborný.

Verím, že nám pomôže to, že druhé holo stavia Mauro Pini," uviedol pre JOJ Šport Matej Gemza, asistent trénera slovenskej lyžiarky.

Vlhová zabojuje v popoludňajšom 2. kole o deviate pódiové umiestnenie v tejto sezóne a druhé víťazstvo. Pred rokom skončila v "obráku" v Kronplatzi druhá za Švédkou Sarou Hectorovou, pričom sa stala víťazkou prvého kola.

Shiffrinová zase zaútočí na 83. triumf v seriáli, ktorým by o jeden prekonala krajanku Lindsey Vonnovú a stala sa najúspešnejšou lyžiarkou v histórii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová útočí na rekord, Vlhová je ďaleko aj od pódiových priečok