Keď Peťka prišla do cieľa, plakala som. Od žiaľu, tvrdí Vlhovej mama

Petra Vlhová s veľkým krištáľovým glóbusom.
Petra Vlhová s veľkým krištáľovým glóbusom. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|4. mar 2022 o 11:57

Spomienky na veľký glóbus.

LENZERHEIDE, BRATISLAVA. Bola šťastná a spokojná. Usmievala sa a zároveň mala aj slzy na krajíčku. Oprávnene. Petra Vlhová zdvihla nad hlavu veľký krištáľový glóbus. Najcennejšiu trofej pre alpských lyžiarov.

Bolo to vlani po finále Svetového pohára v Lenzerheide. Spoza plota jej tlieskalo niekoľko desiatok slovenských fanúšikov.

Do švajčiarskeho strediska cestovali napriek tomu, že preteky sa konali bez divákov. Pod pódiom sa radoval Vlhovej tím, jej najbližšia rodina i priateľ Michal.

„Potrebujem možno týždeň, dva, či mesiac, aby som si uvedomila, čo som dokázala,“ priznala Vlhová v rozhovore pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu.

Počas najbližšieho víkendu opäť súťaží v Lenzerheide. V sobotu je na programe super-G a v nedeľu obrovský slalom.

Stratila veľa mentálnej sily

Slovenská lyžiarka vlani vo Švajčiarsku dosiahla najväčší úspech svojej kariéry. Aj napriek tomu bola po potvrdení veľkého glóbusu čiastočne sklamaná.

Víkendové preteky v Lenzerheide

V sobotu super-G 10.00, v nedeľu obrovský slalom 1. kolo 10.00, 2. kolo 13.30. Priamy prenos na RTVS Šport a Eurosport. Textový prenos na sportnet.sme.sk

„V cieli mi všetci gratulovali a tešili sa z veľkého glóbusu. S mamou sme plakali, že som prišla o malý. Stratiť ho v posledných pretekoch je na šľaktrafenie,“ naznačila Vlhová vo svojej autobiografii.

Počas týždňa v Lenzerheide prežívala najnáročnejšie okamihy kariéry. Bojovala sama so sebou. Bála sa zlyhania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Petra Vlhová»Keď Peťka prišla do cieľa, plakala som. Od žiaľu, tvrdí Vlhovej mama