Vlhová si vychutnala polárnu žiaru a pripravila brata o bradu

Petra Vlhová v cieli čaká na výsledok Mikaely Shiffrinovej.
Petra Vlhová v cieli čaká na výsledok Mikaely Shiffrinovej. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. nov 2017 o 23:52

Víťazke pretekov za polárnym kruhom sa uklonil aj sob.

LEVI. Petra Vlhová to v sobotu slalomovému svetu vo fínskom Levi riadne "naložila". A keďže táto lyžiarska "nálož" letela do sveta, musela sa riadne obracať.

V cieli pred ceremoniálom i po ňom, tlačovka, rozhovory, ďalšie klasické povinnosti a rýchly presun z polárnej sféry.

A potom večer, asi päť hodín od triumfu prišli teda na rad aj tie sociálne siete:

"Čaute, všetkým sa chcem veľmi pekne poďakovať za odkazy a gratulácie, ale je toho strašne veľa a som veľmi unavená," prihovorila sa všetkým fanúšikom cez Facebook, keď jej brat a asistent trénera Boris Vlha narichtoval živé vysielanie.

Do kamery ďalej povedala: "Momentálne sme na stanici v Rovaniemi, asi dve hodiny od Levi. Cestujeme do Helsínk autovlakom a chlapci tu za mnou oslavujú."

Fanúšikom porozprávala o veľkej brade svojho brata "Borka", ktorý povedal, že si ju neoholí, kým nevyhrá.

"Chvalabohu, že som hneď vyhrala, lebo na ďalšie preteky letíme do Ameriky a neviem, ako by to dopadlo." A Boris Vlha priznal, že by mohli byť problémy na kontrole. Neskôr dodal: "Nedá sa povedať,že to bola stávka, ale povedal som jej to a ... dlho som veru nečakal."

Petra Vlhová tiež zvestovala, že sa veľmi teší domov: "Byť dva týždne vo Fínsku nie je žiadny ideál. Ale videla som polárnu žiaru a to bolo niečo neskutočné. Krásne."

Isteže ale najkrajší zážitok bol súboj s Mikaelou Shiffrinovou. Osobitná kategória, keďže Američanka tvorí aj osobitnú kapitolu uplynulých štyroch sezón medzi husto "naloženými" lyžiarskymi bránkami.

Predtým sa dvakrát v rade z víťazstva za účasti Shiffrinovej tešila legendárna Rakúšanka Marlies Schildová v decembri 2013, keď Američanka mala len 18 rokov a vtedy obsadila 12. a 2. priečku.

Práve v tomto čase definitívne preberala slalomárske žezlo od Schildovej. No za uplynulé takmer tri čisté roky sa jej až do soboty nestalo, aby dvakrát po sebe nevyhrala.

Až do Vlhovej zátarasy v 19 pretekoch SP triumfovala 16-krát, do toho treba ešte napasovať aj tri tituly majsterky sveta.

A samozrejme aj olympijské zlato zo Soči, ktoré by 14. februára chcela zdupľovať v Pjongčangu. Ale minimálne jedna jej súperka si trúfa na to tú istú poctu, po rekonvalescencii Veroniky Velez-Zuzulovej budú azda dve.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlhová si vychutnala polárnu žiaru a pripravila brata o bradu