Vlhová nemá sebadôveru, akú by si sama predstavovala, tvrdí expert

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|19. nov 2022 o 16:10

Slovenka otvorila sezónu tretím miesto.

BRATISLAVA, LEVI. Od roku 2016 nepoznali v slalomových pretekoch v Levi inú víťazku ako Mikaelu Shiffrinovú alebo Petru Vlhovú.

„Vyhrať môže ktokoľvek, aj napriek tomu, že dvojica najväčších favoritiek sa zdá byť veľmi silná,“ prezradil pred otváracím podujatím bývalý lyžiar a expert ČT Šport Borek Zakouřil. 

K zmene neprišlo ani tento rok. Vedúca žena prvého kola Lena Dürrová nezvládla svoju druhú jazdu a klesla až mimo pódia na štvrtú priečku. Podobne ako na zimných olympijských hrách v Pekingu. 

Z víťazstva sa tešila americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová. Petra Vlhová sa po prepade nemeckej lyžiarky umiestnila na treťom mieste. Medzi dvojicu sa vtesnala Anna Swennová-Larssonová. 

Budovanie dôvery

Elitné lyžiarky dlho čakali na otvorenie novej sezóny. Obrovský slalom v Söldene organizátori pre nepriaznivé počasie zrušili. Rovnako aj ďalšie podujatie v Zermatte a v Lechu.

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej v 1. kole slalomu vo fínskom Levi

„Preteky v Söldene sú v pravý čas. Teraz sa to ťahá,“ uviedla pre JOJ Šport Petra Vlhová pred začiatkom ročníka. 

Úvodné vystúpenie je špecifické. Pretekárky nevedia, čo majú v porovnaní s konkurenciou natrénované. Absencia obrovského slalomu v Rakúsku sa naplno prejavila za polárnym kruhom. 

Prvé kolo bolo u väčšiny pretekárok opatrné. „Petra Vlhová bola akási zabrzdená v porovnaní s Lenou Dürrovou,“ uviedol český expert Tomáš Budka pre ČT Šport.

Nemka predviedla najagresívnejšiu prvú jazdu. Slovenka na ňu strácala necelých šesť desatín sekundy. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová nemá sebadôveru, akú by si sama predstavovala, tvrdí expert