Obhájiť veľký glóbus? Už len, že to Vlhová vyslovila, je fascinujúce

Rastislav Mažgút s Petrou Vlhovou na archívnej snímke.
Rastislav Mažgút s Petrou Vlhovou na archívnej snímke. (Autor: archív: R. M.)
Juraj Berzedi|9. mar 2022 o 14:39

Ako vidí Vlhovej šance bývalý tréner?

Petra Vlhová si najskôr v predstihu zabezpečila malý glóbus za slalom. Následne získala v Pekingu zlatú olympijskú medailu v slalome. Jej tretím cieľom je obhájiť veľký glóbus.

„Nikdy si nedávala prehnané ciele. Každý cieľ, ktorý povedala, tak aj splnila,“ tvrdí Vlhovej bývalý tréner RASTISLAV MAŽGÚT.

V zjazdoch v Crans Montane skončila na 29. a 16. mieste. V super-G v Lenzerheide bola osemnásta a vypadla v obrovskom slalome. Ako hodnotíte jej výkony po olympiáde?

Kĺzavé disciplíny tohto roku netrénovala, takže niečo veľké som nečakal. Aj keď je pravda, že v predošlých sezónach tam skončila dva razy štvrtá a raz siedma. Rozdiel bol, že minulé roky sa viac pripravovala na dlhých lyžiach. V aktuálnej sezóne dávala všetko do točivých súťaží, až do olympiády. Aj preto sú tieto výsledky trochu skreslené. Keď bude Peťa pravidelne trénovať rýchlostné disciplíny, bude v nich dobrá tak ako v technických.

Po posledných pretekoch v Lenzerheide Vlhová povedala, že už ide z posledného. Ako to vnímate?

Zachytil som jej slová, ale zároveň potvrdila, že je dobre fyzicky pripravená, aby to zvládla. Je už trochu mentálne opotrebovaná, keďže si v sezóne splnila dva veľké ciele. Povedala si, že chce splniť aj tretí cieľ a získať veľký glóbus. Aj keď sa jej to nepodarí, svet sa nezrúti.

Máte dojem, že olympijské zlato z Pekingu jej zobralo veľa psychických síl?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Petra Vlhová»Obhájiť veľký glóbus? Už len, že to Vlhová vyslovila, je fascinujúce