Rýchlostné disciplíny vo Švajčiarsku budú zrejme aj s Jančovou. Aké plány má Vlhová?

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. dec 2023 o 14:25

Vo švajčiarskom stredisku St. Moritz sa pôjde dvakrát super-G a raz zjazd. Pozrite si program.

ST. MORITZ. Petra Vlhová si po dvoch podujatiach v zámorí (americký Killington a kanadský Mont-Tremblant) dopraje pauzu od súťažného diania.

Lyžiarky sa vracajú do Európy. Vo švajčiarskom stredisku St. Moritz sa od piatka do nedele (8. až 10. december) pôjde dvakrát super-G a raz zjazd.

Vlhová má však iné plány. Po náročnom programe, počas ktorého zaznamenala druhé miesto v slalome v Killingtone aj obráku v Mont-Tremblant, vynechá podujatie v St. Moritzi aj následne vo francúzskom Val d'Isere, kde je na programe zjazd a super-G.

Do súťažného diania sa tak vráti až v ďalšom francúzskom stredisku - Courchevel. Tam je vo štvrtok 21. decembra na programe slalom (1. kolo o 17.45 h, 2. kolo o 20.45 h).

Svetový pohár v St. Moritzi 2023

Piatok, 8. december 2023:

Super-G: o 11:00 h

Sobota, 9. december 2023:

Zjazd: o 10:30 h

Nedeľa, 10. december 2023:

Super-G: o 10:30 h

/preteky vysielajú stanice JOJ Šport, ČT Sport, Eurosport 1 a ORF 1/

Najbližšie podujatie v St. Moritzi však predsa môže mať aj slovenské zastúpenie. Rýchlostných disciplín by sa mohla zúčastniť Rebeka Jančová.

Dvadsaťročná Slovenka štartovala v tejto sezóne v rakúskom Söldene, v ktorom nedokončila prvé kolo.

Predstavila sa aj na juniorských pretekoch v talianskom stredisku Pfelders, kde v obrovskom slalome obsadila 2. miesto, keď na víťazku stratila iba 6 stotín sekundy.

V St. Moritzi sa v piatok pôjde super-G (10.30 h), v sobotu zjazd (10.30 h) a v nedeľu uzavrie program opäť super-G (10.30 h). V stredu a štvrtok lyžiarky absolvujú aj tréning zjazdu.

Pozrite si program podujatia Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien vo švajčiarskom St. Moritzi.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v TV (8. - 12. december)
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Rýchlostné disciplíny vo Švajčiarsku budú zrejme aj s Jančovou. Aké plány má Vlhová?