Vlhová ide prvý raz v sezóne rýchlostné disciplíny. Aký je jej program v St. Moritzi?

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. dec 2022 o 16:50 (aktualizované 15. dec 2022 o 22:53)

Slovenská lyžiarka zabojuje vo Švajčiarsku dvakrát v zjazde a raz v super-G.

ST. MORITZ. Petra Vlhová pôjde prvýkrát v tohtoročnej sezóne rýchlostné disciplíny. Vo švajčiarskom stredisku St. Moritz pôjde dvakrát zjazd a raz super-G.

V stredu a vo štvrtok sú na programe tréningy zjazdu. Prvý ostrý štart v zjazde je na programe v piatok o 10.30 h, v rovnakom čase sa pôjde aj v sobotu. Víkend ukončí nedeľňajšie super-G so začiatkom o 11.30 h.

Petra Vlhová sa však napokon rozhdola, že v prvom zjazde v piatok štartovať nebude.

Zjazdy aj super-G vysiela stanica JOJ Šport. Preteky môžete vo forme textového online prenosu sledovať aj na Sportnet.sk. Pozrite si aj kompletný športový program.

Petra Vlhová v St. Moritzi 2022

Streda 14. december:

Tréning zjazdu - 11:00

Štvrtok 15. december:

Tréning zjazdu - 11:00

Piatok 16. december:

Zjazd - 10:30 - Vlhová ho vynechá

Sobota 17. december:

Zjazd - 10:30

Nedeľa 18. december:

Super-G - 11:30

Vlhová išla v tejto sezóne už štyri slalomy a dva obrovské slalomy. Sezónu začala vo fínskom Levi dvoma tretími miestami v slalome.

V americkom Killingtone bola v slalome aj obrovskom slalome zhodne štvrtá a naposledy v talianskom Sestriere skončila v obrovskom slalome aj slalome na tretej pozícii.

Pri doterajšej neúčasti v rýchlostných disciplínach jej v celkovom poradí patrí so ziskom 340 bodov priebežná 3. priečka. Poradie vedie Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá má na konte 385 bodov.

V zjazde bude najväčšou favoritkou Talianka Sofia Goggiová, ktorá vyhrala obe úvodné podujatia v disciplíne. V super-G sa v doteraz jediných pretekoch sezóny tešila Corinne Suterová.

Nenechajte si ujsť najbližšie preteky Petry Vlhovej a pozrite si aj jej kompletný program na celú sezónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová ide prvý raz v sezóne rýchlostné disciplíny. Aký je jej program v St. Moritzi?