Vlhovej tréner Pini: Víťazstvo vo Flachau mi pripomenulo slalom v Pekingu

Petra Vlhová sa teší z prvého triumfu v sezóne.
Petra Vlhová sa teší z prvého triumfu v sezóne. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|11. jan 2023 o 00:45

Vlhová emotívne prežívala prvé víťazstvo v sezóne.

FLACHAU, BRATISLAVA. Po tvári jej stekali slzy šťastia. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla v nočnom slalome vo Flachau vytúžené víťazstvo. Prvé v sezóne.

„Tak veľmi som chcela vyhrať tu vo Flachau pred všetkými fanúšikmi zo Slovenska. Naozaj sa nedá opísať, ako som veľmi šťastná, že sa mi to podarilo,“ povedala lyžiarka. 

Z Flachau

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Do rakúskeho dejiska si našlo cestu niekoľko tisíc slovenských fanúšikov. Liptovskú rodáčku povzbudzovali od štartu do cieľa. 

„Bolo ich počuť až na štart,“ tešila sa Vlhová.

Zvládla náročnú trať

Základ svojho víťazstva položila Slovenka v prvom kole. Trať postavil jej tréner Mauro Pini. 

„Trať dnešného slalomu je veľmi zaujímavá. Pretekárky takú ťažkú trať ešte túto sezónu nemali. Nebudú sa môcť do toho len tak bezhlavo pustiť, budú musieť rozmýšľať a ísť takticky. Každá jedna pretekárka bola po prehliadke trate v cieli prekvapená," vravela expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová. 

VIDEO: Petra Vlhová vyhrala nočný slalom vo Flachau 2023

Najlepšie lyžiarky mali v cieli veľký náskok. Na dvojicu Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová sa dotiahla iba osemnásťročná Zrinka Ljutičová. Nemka Lena Dürrová na štvrtom mieste už strácala necelú sekundu. 

„Potrebovali sme náročnejšie prvé kolo a všetko dopadlo dobre. V druhom kole bola Petra úžasná a ukázala, ako veľmi je silná,“ zhodnotil tréner Pini. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej tréner Pini: Víťazstvo vo Flachau mi pripomenulo slalom v Pekingu