Odermatt išiel ako dostihový kôň, zaistil si malý krištáľový glóbus

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa teší so svojím tímom.
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa teší so svojím tímom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. mar 2022 o 13:40 (aktualizované 12. mar 2022 o 14:16)

Obrovský slalom ovládol Henrik Kristoffersen.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní (Kranjska Gora)

Muži - obrovský slalom:

1.

Henrik Kristoffersen

Nórsko

2:18,28 min

2.

Lucas Braathen

Nórsko

+ 0,33 s


Marco Odermatt

Švajčiarsko

+ 0,33 s

4.

Loïc Meillard

Švajčiarsko 

+ 0,69 s

5.

Stefan Brennsteiner

Rakúsko

+ 0,77 s

6.

Luca de Aliprandini

Taliansko

+ 0,81 s

25.

Adam Žampa

Slovensko

+ 2,97 s

KRANJSKA GORA. Nórsky lyžiar Henrik Kristoffersen sa stal víťazom sobotňajšieho obrovského slalomu v slovinskom stredisku Kranjska Gora.

Po prvom kole bol síce na piatom mieste, ale vďaka tretiemu najrýchlejšiemu druhému kolu napokon dokázal vystúpiť až na najvyšší stupienok.

V Slovinsku sa udelili až dve druhé miesta, pretože zhodnú stratu 33 stotín na Kristoffersena mali Nór Lucas Braathen a Švajčiar Marco Odermatt.

Odermatt sa v predstihu stal držiteľom malého krištáľového glóbusu, hoci do konca sezóny sú na programe ešte dva obrovské slalomy.

"Je úžasné mať glóbus v predstihu, už teraz sa teším na finále. Už dlho som nejazdil tak uvoľnene. V 2. kole som išiel ako dostihový kôň. Ale dnes to nestačilo, Henrik bol silný. Som šťastný," uviedol Švajčiar pre portál laola.at.

Líder po prvom kole Alexis Pinturault v druhej jazde zlyhal. Francúz mal prekvapujúco druhý najhorší čas a klesol až na jedenástu pozíciu.

Slovenský reprezentant Adam Žampa si oproti prvému kolu pohoršil o jednu priečku a s takmer trojsekundovým mankom skončil na 25. mieste.

"Je dobré že som zabodoval, aj keď som robil chyby. Ale level je extrémne vysoký. Zajtra budem chcieť ísť bezchybne, dám do toho všetko, aby som sa mohol zúčastniť vo finále," povedal Žampa pre Zväz slovenského lyžovania.

Kristoffersen dosiahol štvrtý triumf v sezóne, v obráku zvíťazil aj v decembri v Alta Badii, okrem toho má dve slalomové víťazstvá z Garmisch - Partenkirchenu.

"Dnes to bolo naozaj pekné. V prvej jazde som nebol stopercentný, ale v druhej áno. Najmä nájazd do cieľového priestoru bol naozaj dobrý," uviedol.

V Kranjskej Gore sú na programe preteky v obrovskom slalome aj v nedeľu. Prvé kolo, opäť aj so slovenskou účasťou, odštartuje o 9.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Odermatt išiel ako dostihový kôň, zaistil si malý krištáľový glóbus