Buďte milí a najskôr premýšľajte. Shiffrinová sa riadi heslom zosnulého otca

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|25. feb 2022 o 14:14

Vlhová môže ísť na čelo SP.

BRATISLAVA, CRANS MONTANA. Bola to ako nočná mora, ktorá sa stále opakovala. Mikaela Shiffrinová prišla na zimnú olympiádu v Pekingu s jasným cieľom – získať päť medailí.

Najväčšie šance mala v technických disciplínach. V obrovskom slalome i slalome však nečakane vypadla. A navyše hneď v prvých bránkach. Smola či psychický kolaps?

Náladu si príliš nezlepšila ani v rýchlostných disciplínach. V super-G skončila deviata, v zjazde osemnásta.

Možno to zachráni alpská kombinácia. Omyl. Shiffrinová opäť zlyhala. V slalome. V disciplíne, v ktorej dlhé roky absolútne dominovala.

„Hlavným ponaučením z Pekingu je, že nič nie je garantované. Ani kvalitný výkon, ani výsledok,“ skonštatovala Shiffrinová.

Tri týždne návalov emócií

Na olympiáde v Pekingu bola športovkyňou, ktorá najviac sklamala. Aj preto, že v minulosti sa dosiaľ z každého vrcholného podujatia vrátila s medailou. Dokonca vždy s najcennejšou.

Na majstrovstvách sveta v rokoch 2013, 2015, 2017 a 2019 získala zlato v slalome. Pred tromi rokmi pridala aj víťazstvo v super-G.

Zjazdy v Crans Montane

sobota 10.30, nedeľa 10.00 - priamy prenos RTVS Šport, Eurosport, textový prenos Sportnet.sk

Vlani na šampionáte v Cortine vybojovala zlatú medailu v kombinácii. Na olympiáde v Soči 2014 triumfovala v slalome a o štyri roky neskôr v Pjongčangu v obrovskom slalome.

Očakávania v Pekingu boli obrovské. Shiffrinová ich však nenaplnila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Buďte milí a najskôr premýšľajte. Shiffrinová sa riadi heslom zosnulého otca