Shiffrinová už má mená sobov. Jedným vzdala hold kamarátke, druhým otcovi

Mikaela Shiffrinová a jeden z jej víťazných sobov v Levi 2022.
Mikaela Shiffrinová a jeden z jej víťazných sobov v Levi 2022. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 21:55

Mikaela Shiffrinová má najviac sobov zo všetkých pretekárok.

LEVI. Je to vždy milá tradícia a spestrenie pre fanúšikov i pretekárky. Keď sa skončí slalom Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v Levi, víťazka dostane medzi prvými aj otázku - ako pomenujete svojho soba?

Práve sobie mláďa je totiž trofejou, ktorú získavajú lyžiarky. Tento rok oba slalomy ovládla Mikaela Shiffrinová. Po sobotňajších pretekoch meno prvého soba nechcela prezradiť. Mená ešte nemala pripravené ani po druhom nedeľňajšom triumfe.

Až neskôr ich zverejnila na Instagrame.

Nové prírastky sa budú volať Sunny a Lorax.

Meno Sunny, teda Slniečko, je odkazom na jej tímovú kolegyňu a kamarátku Avu Sunshinovú. Sunny je totiž odvodené práve od slova Sunshine, čo znamená tiež slniečko či slnečný jas.

Sunshinová zažila v Levi premiéru vo Svetovom pohári. V oboch pretekoch dokonca zabodovala. V sobotu si za 21. miesto pripísala 10 bodov a v nedeľu za 27 ďalšie 4 body.

Shiffrinová prizvala debutantku aj na svoj popretekový víťazný rozhovor. Shiffrinová vtedy nevedela odpovedať, aké meno dá sobovi. „Mám úžasný nápad. Dáme si neskôr krátku poradu,“ hovorila jej vtedy Sunshinová pred kamerami.

"Meno Sunny je na počesť Avy Sunshinovej a tiež preto, aby stále bolo v Levi nejaké to slniečko," písala na Instagram Shiffrinová o prvom sobovi.

Meno Lorax je podľa rozprávkovej postavičky z rovnomenného filmu. To má byť pamiatkou na jej otca Jeffa Shiffrina, ktorý tragicky zomrel vo februári 2020 pri páde zo strechy domu.

Shiffrinová síce vyhrala v Levi už šesťkrát, ale tento víkend prývkrát od smrti jej otca.

"Meno Lorax je pamiatkou na môjho otca - v širšom zmysle aj na počesť celej mojej rodiny - učil ma, podporoval ma, dodával mi odvahu po celej mojej ceste životom až do jeho odchodu," napísala Shiffrinová.

V závere príspevku pogratulovala svojim súperkám Wendy Holdenerovej, Anne Swennovej-Larssonovej a aj Petre Vlhovej, ktoré boli spoločne s ňou na pódiu.

Shiffrinová doposiaľ pomenovávala soby najmä podľa rozprávkových postavičiek. Svojho prvého soba v roku 2013 nazvala Rudolph, v roku 2016 Sven, v roku 2018 Mr. Gru a v roku 2019 Ingemar po Ingemarovi Stenmarkovi, legendárnom švédskom lyžiarovi.

Dokopy päť sobov má Slovenka Petra Vlhová. Jej soby sa volajú Igor, Pepi, Lujza, Michal a Boris.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová už má mená sobov. Jedným vzdala hold kamarátke, druhým otcovi