Obdivuje Ledeckú a nasleduje Shiffrinovú. Debutantka si pripísala prvé body

Mikaela Shiffrinová sa počtom víťazstiev v Levi vyrovnala Petre Vlhovej.
Mikaela Shiffrinová sa počtom víťazstiev v Levi vyrovnala Petre Vlhovej. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|19. nov 2022 o 19:05

Debutantnka pomôže víťazke vybrať meno pre sobie mláďa.

BRATISLAVA, LEVI. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová si pripísala v Levi piaty triumf a prekonala rekord krajanky Lindsey Vonnovej v počte pódiových umiestnení v jednej disciplíne. 

Dvadsaťsedemročná lyžiarka stála na pódiu v slalomových pretekoch 67-krát, Vonnová v zjazde 66-krát. 

Fenomenálny Ingemark Stenmark zo Švédska drží v počte pódiových umiestnení absolútny rekord (81 slalom a 72 obrovský slalom). 

„Je to ťažké vysvetliť, pretože je to obrovské číslo. Toľko rokov už pretekám. Každé jedny preteky, ktoré som vyhrala, mali nejaký význam. Nemyslím si, že dokážem prežívať toľko emócií naraz,“ reagovala Shiffrinová pre NBC Sports.

Dvojnásobná americká radosť

Americkú radosť v cieli podčiarkla na 21. mieste Ava Sunshinová. Dvadsaťročná lyžiarka vo Svetovom pohári debutovala a pri prvom pokuse dokázala bodovať. 

VIDEO: Ava Sunshinová a Mikaela Shiffrinová po pretekoch v Levi

Sunshinová sa do druhého kola prebojovala s najvyšším štartovým číslom 45. V druhej jazde si pozíciu vylepšila a poskočila o štyri priečky. 

„Myslím, že iba Bode Miller získal body v prvých pretekoch SP. Gratulujem svojej kamarátke. Zisk bodov je úžasný,“ vyjadrila pochvalu Shiffrinová pre oficiálnu webovú stránku Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Obdivuje Ledeckú a nasleduje Shiffrinovú. Debutantka si pripísala prvé body