Vlhovej súperka mení priority. Obrovský slalom je výborný základ pre zjazd a super-G, tvrdí

Petra Vlhová, druhá Katharina Liensbergerová (vľavo) a tretia Michelle Gisinová.
Petra Vlhová, druhá Katharina Liensbergerová (vľavo) a tretia Michelle Gisinová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|11. sep 2023 o 10:55

V minulosti bojovala s Vlhovou o veľký krištáľový glóbus.

BRATISLAVA. Minulú sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok nevynechala ani jedny preteky. Napriek tomu, švajčiarska reprezentantka Michelle Gisinová na pódium nedosiahla. 

Najlepšie umiestnenia dosiahla v super-G – štvrté a piate miesto. Špecialistka na technické disciplíny v slalome a obrovskom slalome zaostala.

V slalome nazrela do elitnej desiatky iba dvakrát, hoci sezóny predtým naháňala slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú v boji o víťazstvá. 

„Najviac ma mrzelo, že som sa vôbec nerozbehla v obrovskom slalome. Pred úvodnými pretekmi v Söldene som bola veľmi nervózna, ale žiaľ, podujatie zrušili a ja som sa nemohla zbaviť všetkého napätia, ktoré sa vo mne hromadilo,“ opísala v rozhovore pre švajčiarsky denník Blick. 

Boj s nastavením

Prvé preteky sezóny nedokončila. V Levi vypadla v prvom kole slalomu. Druhý deň obsadila až šestnástu priečku. 

„Stratila som sebadôveru a mala som problém ju nájsť,“ pokračovala. 

Pred vlaňajším ročníkom zmenila značku lyží. Po pätnástich rokoch presedlala od výrobcu Rossignol na Salomon. S novým materiálom nevedela nadviazať na úspechy z minulosti. Gisinová priznala, že problém bol aj niekde inde. 

Trápil ju zápal v nohe. Riešením bola nová väčšia topánka. Pretekárky si topánky strážia ako svätý grál. Ak nájdu tie správne, nikdy ich nemenia. Často sa stáva, že si ich so sebou berú ako príručnú batožinu do lietadla. Bola by tragédia, ak by sa stratili. 

„Bojovala som s nastavením. Pravú nohu mám o centimeter dlhšiu ako ľavú. Uvedomovala som si, že vybudovať niečo nové môže trvať dlhšie. Spoločnosti Salomon však plne dôverujem,“ dodala. 

Mení priority

Švajčiarka sa momentálne pripravuje s tímom v Južnej Amerike. Aké sú jej ciele na novú sezónu? 

„Sústredím sa na obrovský slalom. Rada by som dosiahla v tejto disciplíne dobré výsledky, pretože je to dobrý základ pre ostatné disciplíny. Musím si opäť vybudovať stabilnú techniku bez nejakých pokusov a omylov. 

Zostanem všestrannou slalomárkou. Moje priority sa však menia. Obrovský slalom je výborný základ pre zjazd a super-G. Mojim cieľom je byť na začiatku budúceho roka v najlepšej forme.“ 

Sezóna SP štartuje tradične koncom októbra v rakúskom stredisku Sölden.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej súperka mení priority. Obrovský slalom je výborný základ pre zjazd a super-G, tvrdí