Koniec sezóny aj pre olympijskú šampiónku. Počas víkendu sa zranilo niekoľko lyžiarok

Corinne Suterová.
Corinne Suterová. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|29. jan 2024 o 11:05

Operácia čaká aj Petru Vlhovú.

BRATISLAVA. Víkendové rýchlostné disciplíny sa stali osudné pre ďalšie dve skúsené lyžiarky, ktoré musia predčasne ukončiť sezónu. 

Už v piatkovom zjazde sa zranila líderka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová.

Američanku odviezol zo svahu vrtuľník a prvotné vyšetrenia nepreukázali vážnejšie poranenie ľavej nohy. Návrat na zjazdovky je však otázny. 

Okamžitá bolesť

Rovnaký skok za terénnou vlnou narobil problémy aj olympijskej šampiónke Corinne Suterovej, ktorá dopadla na päty a vykríkla od bolesti. Ľavú nohu už nezaťažovala a z pretekov odstúpila. 

„Pokiaľ Corinne nemôže priložiť váhu na nohu, tak sa pravdepodobne stalo niečo zlé. Nevzdáva sa,“ opísal pre časopis Blick tréner. 

Najhorší možný scenár sa potvrdil. Švajčiarka má natrhnutý predný skrížený väz v ľavom kolene a poškodený meniskus. Sezóna sa pre ňu skončila. 

„Corinne už v sobotu podstúpila operáciu. Pokiaľ bude liečenie pokračovať podľa plánu, budúcu zimu sa bude môcť vrátiť k normálnemu súťaženiu,“ povedal pre Blick tímový lekár. 

Iné mali šťastie

V nedeľňajšom super-G mala nepríjemný pád kanadská lyžiarka Valerie Grenierová. Víťazka obrovského slalomu v Kranjskej Gore trafila bránku a prudko ju vymrštilo zo svahu. 

Do nemocnice je previezol vrtuľník. Kanaďanka si poranila rameno a pravdepodobne ju čaká operácia. 

Viac šťastia mali Isabella Wrightová alebo Michelle Gisinová. Obe lyžiarky skončili počas zjazdu v sieťach. Nakoniec však vyviazli iba s drobnými zraneniami. 



Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Koniec sezóny aj pre olympijskú šampiónku. Počas víkendu sa zranilo niekoľko lyžiarok