Ohrozovala aj Vlhovú. Smoliarka dvakrát vypadla v rovnakej pasáži trate

Charlie Guestová.
Charlie Guestová. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|20. nov 2022 o 19:34

Britka útočila na vedúce pozície.

BRATISLAVA. Smoliarkou úvodných pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi sa stala britská reprezentantka Charlie Guestová. 

Oba slalomy ovládla Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová si pripísala dve tretie miesta.

Dvadsaťosemročná Britka sa v sobotu umiestnila po prvom kole na deviatom mieste s totožným časom ako Sara Hectorová zo Švédska. 

Na líderku Lenu Dürrovú obe strácali 1,08 sekundy. 

Rodená Škótka mala od začiatku druhého kola medzičasy v zelených číslach, ale v prechode do záverečnej rovinky dostala špicara. Prišla tak o možnosť premiérovo nazrieť do elitnej desiatky.  

Na fínske stredisko mala Guestová dobré spomienky. Pred dvoma rokmi si za polárnym kruhom pripísala prvé body za 26. miesto. Vlani skončila na peknom dvadsiatom mieste. 

Kariérne maximum zaznamenala v januári tohto roku v Schladmingu. Prvýkrát sa umiestnila v elitnej pätnástke a tešila sa z trinástej pozície. 

V nedeľňajších pretekoch v Levi sa snažila hodiť za hlavu sklamanie z vypadnutia. Vrchná časť jej vyšla naozaj vynikajúco. V druhom medzičase dosiahla tretí najrýchlejší čas a útočila na prvé miesto Shiffrinovej. 

Nakoniec však nezvládla prechod do roviny, dostala sa do záklonu a neprešla správne jednu z bránok. „Nie, nie znovu,“ kričali komentátori britského Eurosportu. Lyžiarka vypadla v takmer identickom mieste ako v sobotňajšom druhom kole. 

Charlie Guestová mohla ešte viac zamotať pozície v čele pretekov, kde sa na treťom mieste po prvom kole držala slovenská reprezentantka. 

Britka sa v minulosti predstavila aj na pretekoch Európskeho pohára na Slovensku. V Jasnej 2019 skončila na druhom mieste za Petrou Vlhovou. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ohrozovala aj Vlhovú. Smoliarka dvakrát vypadla v rovnakej pasáži trate