Andreas Žampa o zranení: Keď počul pri páde prasknutie, vedel, že je zle

Andreas Žampa v pretekoch SP v Söldene.
Andreas Žampa v pretekoch SP v Söldene. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|18. jan 2023 o 14:45

Lyžiara v sezóne zastavilo vážne zranenie.

Slovenský reprezentant ANDREAS ŽAMPA má za sebou smolnú sezónu v Svetovom pohári. Najprv si pri tréningu zlomil ruku, neskôr členok. S viacnásobnou zlomeninou skončil na operácii a sezóna sa pre neho skončila.

Napriek tomu dvadsaťdeväťročný lyžiar verí, že sa vráti silnejší. „Mám čas, tak si dám záležať na tom, aby som dôveroval svojmu telu. Urobí ma to silnejším,“ povedal v rozhovore pre Sportnet prostredný z bratov Žampovcov.

V rozhovore sa dozviete:

- Čo sa presne stalo?
- Ako prebehla operácia?
- Ako ho zranenie ovplyvní do budúcnosti?
- Kto zaujme jeho miesto na MS v lyžovaní? 
- Ako zhodnotil skrátenú sezónu? 

Ukončili ste sezónu pre vážne zranenie. Čo sa vám stalo? 

Pred zastávkou Svetového pohára v Adelbodene som bol na tréningu v stredisku Val di Fassa, kde sme trénovali obrovský slalom spoločne s Nemcami a našim tímom Global racing. 

Jazdil som super, mal som formu a skvelé medzičasy. Bolo vidieť, že všetko je dobre nastavené. Bohužiaľ, v poslednej jazde som spadol na vnútornej lyži. Sneh bol na vrchu pieskovitý a nevedel som sa na ňom postaviť. 

Prešiel som cez bránu a skončil som až v sieťach, kde mi zvrtlo nohu a to mi spôsobilo zranenie. Viacnásobne som si zlomil vonkajší členok a okamžite som musel podstúpiť operáciu. Opuch sa postupne zväčšoval a bolo nutné absolvovať zákrok už v Taliansku. 

Boli ste počas pádu celý čas pri vedomí? 

Áno. Keď som spadol, ucítil som, že sa muselo niečo stať. Mal som obrovskú bolesť v nohe a počul som aj prasknutie. Vedel som, že niečo nie je v poriadku. Tým pádom som nezišiel zjazdovku na lyžiach, ale prišiel skúter, ktorý mi pomohol. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Andreas Žampa o zranení: Keď počul pri páde prasknutie, vedel, že je zle