16.02.2022 00:00
Deň 12
Peking 2022
Koniec

Prvá trojica v slalome má takmer identický čas, Žampovci výrazne zaostali

Adam Žampa.
Adam Žampa. (Autor: TASR)
Sportnet|16. feb 2022 o 04:38 (aktualizované 16. feb 2022 o 05:03)

Vo Svetovom pohári by sa do druhého kola nedostali.

Zjazdové lyžovanie na ZOH Peking 2022

Muži - slalom, 1. kolo:

PEKING. Rakúsky lyžiar Johannes Strolz sa usadil na čele po 1. kole slalomu na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu.

Olympijský šampión v alpskej kombinácii bol o dve stotiny rýchlejší ako Nór Henrik Kristoffersen. Ďalší nórsky slalomár Sebastian Foss-Solevaag zaostal o šesť stotín.

Strolz štartujúci s číslom 19 predviedol agresívnu jazdu s maximálnou dávkou rizika a hoci sa nevyvaroval chýb, vypracoval si tesný náskok pred duom nórskych spolufavoritov.

Nástrahy trate nezvládol Strolzov krajan Manuel Feller, prvé kolo nedokončil ani Švéd Kristoffer Jakobsen.

Slovenský reprezentant Adam Žampa stratil 3,84 sekundy. Jeho brat Andreas 4,14 s. Žampovci sa však sústredia výhradne na obrovský slalom, v súčasnosti ani jeden z nich už túto disciplínu nejazdí.

"Bola to celkom šou. Všade som sa trápil, ja trénujem len obrák, ale ak je šanca ísť slalom na olympiáde, treba ísť. Ale dalo sa to. Bola to moja prvá slalomová jazda za uplynulá dva roky, v druhom kole to snáď bude lepšie," povedal pre TASR Andreas Žampa.

Obaja sa umiestnili až za elitnou tridsiatkou, čo by vo Svetovom pohári znamenalo, že nepostúpia do 2. kola. Na olympiáde však budú štartovať po odjazdení elitnej tridsiatky.

Druhé kolo je na programe od 6.45.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Prvá trojica v slalome má takmer identický čas, Žampovci výrazne zaostali