Život Pavla Demitru pripomenie kniha

(Autor: SITA)
SITA|29. nov 2011 o 15:24

Na pamiatku zosnulého hokejistu Pavla Demitru vyšla v čase jeho nedožitých 37. narodenín životopisná kniha.

TRENČÍN. Na 255 stranách opisuje kolektív slovenských športových žurnalistov pod vedením zostavovateľa Jána Bednariča kariéru kapitána hokejovej reprezentácie od mladosti v rodnej Dubnici nad Váhom a dozrievania v Trenčíne cez ťažké začiatky v zámorskej NHL, najkrajšie roky v St. Louis a ďalších kluboch profiligy až po účinkovanie v klube KHL Lokomotiv Jaroslavľ.

Publikácia z Ottovho nakladateľstva zachytáva podľa facebookového profilu SZĽH spomienky Demitrových spoluhráčov a priateľov, prináša menej známe príbehy, sumarizuje jeho záľuby, ako aj medializované rozhovory o rodine a súkromí.

Texty dopĺňa bohatá fotografická časť s množstvom publikovaných, ako aj nezverejnených záberov slávneho hokejistu, do ktorej prispeli najlepší slovenskí športoví fotografi i zahraniční autori najmä zo Severnej Ameriky.

Oficiálna prezentácia knihy "Demitra 38" sa uskutočnila počas utorňajšieho spomienkového zápasu Dukly Trenčín s výberom Slovenska. Krstným otcom sa stal otec Pavla Demitru Pavol starší, ktorý ju kúskami ľadu vyslal do sveta počas prvej prestávky duelu. Asistovali mu predseda predstavenstva HK Dukla Jozef Mitocha a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

foto - tasr

Prezident SZĽH Igor Nemeček (vľavo), otec Pavla Demitru Pavol Demitra st. (uprostred) a prezident Dukly Trenčín Jozef Mitocha.

Foto - TASR

Publikáciu predstavil fanúšikom jej zostavovateľ Ján Bednarič. "Želám tejto knihe veľa čitateľov a aby mala v každej knižnici svoje miesto," povedal Jozef Mitocha a Igor Nemeček ho následne doplnil: "Veľmi sa teším z toho, že sa takýto zápas zorganizoval. Verím, že sa z neho stane tradícia."

Odporúčaná cena publikácie je 14,99 eur. O knihe informoval Slovenský zväz ľadového hokeja vo svojom facebookovom profile SlovakHockey.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov