Moldavčan pravdepodobne príde o bronz v C1, mal pozitívny nález

Sergej Tarnovský
Sergej Tarnovský (Autor: SITA/AP)
TASR|18. aug 2016 o 20:07

Informovala o tom agentúra AP.

RIO DE JANEIRO. Duo bronzových olympijských medailistov z brazílskeho Ria de Janeiro neprešlo antidopingovou kontrolou. O pozitívnych nálezoch kirgizského vzpierača Izzata Artykova a moldavského rýchlostného kanoistu Sergeja Tarnovského informovala agentúra DPA. 

Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) suspendovala Tarnovského z vystúpenia v C2 na 1000 metrov. Tretí najlepší v disciplíne C1 na 1000 metrov mal podozrivý výsledok na predsúťažnom teste. Tarnovschi skončil za Nemcom Sebastianom Brendelom a Brazílčanom Isaquiasom Quierozom dos Santosom. Pokiaľ ho napokon diskvalifikujú, bronz poputuje do rúk Iľju Štokalova z Ruska. 

Artykov prišiel o svoj cenný kov, ktorý získal v kategórii do 69 kilogramov, pre zakázanú látku strychnín. O jeho diskvalifikácii vo štvrtok rozhodol Športový arbitrážny súd (CAS).

Strychnín je potenciálne smrteľný jed, ale v minulosti ho na olympijských hrách užívali legálne. Američanovi Tomovi Hicksovi dopomohol k maratónskemu zlatu v roku 1904, substanciu mu spoločne s brandy podávali fanúšikovia pozdĺž trate. Hicks v cieli potreboval lekársku starostlivosť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Moldavčan pravdepodobne príde o bronz v C1, mal pozitívny nález