Zinedine Zidane ľutuje svoje zlyhanie vo finále MS 2006

(Autor: Reuters)
SITA|5. dec 2008 o 13:45

Jeden z najlepších francúzskych futbalistov v histórii Zinedine Zidane priznal, že ľutuje svoje konanie vo finále majstrovstiev sveta 2006, keď úderom hlavou do hrude "zostrelil" Materazziho.

PARÍŽ. Jeden z najlepších francúzskych futbalistov v histórii Zinedine Zidane priznal, že ľutuje svoje konanie vo finále majstrovstiev sveta 2006, keď úderom hlavou do hrude "zostrelil" protihráča Marca Materazziho. Hlavný arbiter ho vylúčil a Taliani sa po pokutovom rozstrele stali majstrami sveta.

Obranca Interu Miláno počas zápasu údajne opakovane urazil rasovú príslušnosť a rodinu francúzskeho tvorcu hry. Pre Zidana to bol posledný zápas v najcennejšom drese. "Ukončil som kariéru nešťastným spôsobom," povedal majster sveta z roku 1998 a kontinentálny šampión z roku 2000 a dodal: "V tom čase bola moja mama v nemocnici, ale nechcem tento fakt využívať ako ospravedlnenie môjho činu. Po vylúčení som sa v šatni cítil hrozne. Bolo to odo mňa veľmi škaredé gesto."

Tridsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar hovoril aj o časoch, keď v drese Juventusu Turín užíval kreatín. "Doping je jednoznačne zlá vec. Vo Francúzsku je kreatín zakázaný, nie však v Taliansku. Počas môjho pôsobenia v Juventuse sme ho často užívali."

Nachádzate sa tu:
Domov